Lärare åtalas för sexuellt ofredande – under förhör med elev

Dagen innan sommarlovet slog flickan larm till skolpersonalen. Nu åtalas en lärare i 50-årsåldern för sexuellt ofredande mot den tonåriga eleven.

  • Publicerad 15:43, 17 aug 2020

Det var i slutet av vårterminen som en flicka i högstadieåldern ska ha utsatts för sexuellt ofredande av sin lärare på en Sundbybergsskola, enligt åtalet.

Händelsen ska ha ägt rum under ett så kallat förhör, där elever ges chans att bättra sina betyg. Enligt flickan ska läraren, som är i 50-årsåldern, vridit hennes stol så att hon tvingats sitta emot honom. När hon flyttat tillbaka stolen har läraren återigen flyttat stolen så att hon satt mot honom. Enligt åtalet ska läraren vid det här tillfället smekt henne runt knäna och lår innanför klänningen, rört vid hennes höft och kramat henne länge.

Nekar till brott

I polisförhör har flickan berättat att upplevelsen varit obehaglig och att hon har mått väldigt dåligt efteråt. Av polisens förundersökningen framgår att det rör sig om fler än ett tillfälle som läraren ska gjort liknande närmanden.

Enligt vittnesuppgifter ska läraren vara känd för sina skämt med sexuella anspelningar. Han är tidigare ostraffad.

Försvarsadvokat Kamo Moghadas meddelar att mannen förnekar brottsmisstanken.

– Han har under inga förhållanden ofredat någon, vare sig sexuellt eller på annat sätt. Det är en hemsk anklagelse som riktas mot honom, säger Kamo Moghadas.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47