Mannen tafsade på kvinnan under flera års tid på bussen. Foto: Mostphotos

Lärare åtalas för att ha tafsat på elev – i två år

En man i 50-årsåldern från Täby åtalas för att under två års tid ha tafsat och trakasserat en kvinnlig elev på bussen. Hon försökte ta andra bussar, men läraren hittade henne alltid och övergreppen blev bara värre.

  • Publicerad 15:59, 9 okt 2018

En man i 50-årsåldern från Täby som jobbade på en skola i norrort åtalas för att ha tafsat och trakasserat en kvinnlig student i 20-årsåldern.

Kvinnans mardröm ska ha börjat under höstterminen 2016 när läraren på hennes skola satt sig bredvid henne på bussen.

Pussade henne i skolan

Till en början pratade han bara om var han bodde och om sin familj. Men under en resa så ska han ha pussat henne.

Sedan ska han ha börjat ställa mer privata frågor.

Bland annat om hon hade någon sexuell partner på skolan, och om någon kunde tillfredsställa henne. Han ska även ha pussat henne i korridorerna. Kvinnan ska ha sagt till sin mentor att läraren varit alldeles för närgången.

Vågade inte säga nej

Hon försökte undvika läraren genom att åka olika tider med bussen. Men han listade alltid ut vilken hon tog. Han började ta på henne allt mer och klappade henne på rumpan på väg in till skolan.

Under våren 2017 skedde övergreppen nästan varje dag. Hon uppger i polisförhör att hon ofta grät och fick panikångestkänslor. Hon vågade inte säga nej, eftersom hon lider av social fobi och trodde att hennes betyg skulle påverkas. Han ska ha frågat om hennes telefonnummer så att de kunde träffas utanför skolan.

Berättade till slut

Vid en bussresa, under våren 2018, tog han henne mellan benen. Han fortsatte tafsa när de gick till skolan och de hamnade i en av skolans hissar. Där pussade han henne återigen. Hon blev väldigt ledsen och valde till slut att berätta för omgivningen.

Hon gjorde en polisanmälan  och rektorn stängde av honom med omedelbar verkan. Mentorn som kvinnan ska ha berättat för redan 2016 förnekar att eleven berättat om pussarna, bara att han satt sig bredvid henne på bussen.

Förstört hans rykte

Läraren säger att han är helt oskyldig. Han säger att eleven förstört hans rykte både på skolan och hos sin familj. Han säger att han aldrig pratat med eleven privat, än mindre tafsat på henne.