Lapp i Västerort söker barn för nakenbilder

Flickor erbjuds 200 kronor för att ställa upp på lättklädda bilder, enligt lappar som satts upp i Kälvesta. – Riv ner lapparna omedelbart när ni ser dem, säger Håkan Thor vid Vällingbypolisen.

  • Publicerad 11:16, 27 nov 2017

Det var i slutet av förra veckan som förbipasserande uppmärksammade lapparna som var uppsatta på flera ställen i Kälvesta och Vinsta, bland annat i närheten av Björnbodaskolan.

På lapparna erbjuds flickor mellan fem och tolv år pengar för att ställa upp på lättklädda bilder. Det finns även en mötesplats och tider för att möta fotografen. Dessutom finns ett lättklätt barn på lappen.

Det här kom till Vällingbypolisens kännedom i fredags.

– Lappen verkar ha suttit på flera ställen ute i området i slutet på förra veckan, säger Håkan Thor vid Vällingby lokalpolisområde.

Har något liknande skett förut?

– Jag kan inte minnas något så här osedvanligt osmakligt, säger Håkan Thor.

Den lokala polisen i yttre tjänst känner till lapparna för att hålla koll och ärendet utreds även av kriminalverksamheten. Det finns ingen misstänkt.

– Vi vet inte om det här med fotograferingen är något som pågår eller om det är ett osedvanligt osmakligt skämt där någon vill ha uppmärksamhet, säger Håkan Thor.

Vad vill du säga till föräldrar och barn i området?

– Riv ner lapparna så fort ni ser dem. Och ser ni någon som sätter upp lapparna – ring oss omedelbart, säger Håkan Thor.