Foto: Mostphotos

Länsstyrelsen förlänger publiktaket på 50 personer

Publikgränsen på max 50 personer blir kvar i Uppsala län till åtminstone den 23 november. Det beslutet fattade länsstyrelsen i dag, tisdag.

  • Publicerad 13:50, 17 nov 2020

Slutdatumet är satt i avvaktan på regeringens eventuella beslut om max 8 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Länsstyrelsen beslutade den 29 oktober om ett lokalt förbud i länet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

Förbudet gäller oavsett plats, sammanhang eller vidtagna smittskyddsåtgärder, vilket inkluderar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hålls på restauranger och andra serveringsställen.

– Det är en fortsatt allvarlig situation i länet, både vad gäller smittspridning och belastning på sjukvården. Därför är det inte läge att nu öppna upp för större arrangemang. Utifrån regeringens besked kan vi behöva diskutera behov av ytterligare åtgärder, säger landshövding Göran Enander.

Flera remissinstanser har anfört ett effekterna för närings-, kultur- och föreningsliv bör beaktas.

Länsstyrelsen anser ändå att vid en samlad bedömning får nyttan av begränsning just nu anses överväga de negativa konsekvenser som begränsningen medför.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54