Långbrodalsskolan har fått ett skolpalats

Långbrodalsskolan har utökats med en ny skolbyggnad och kan nu ta emot 600 elever i stället för 400. Eleverna har bestämt att det nya skolhuset ska heta ”Palatset”.

  • Publicerad 08:00, 30 sep 2017

Det var på torsdagen som skolbyggnaden invigdes.

– Äntligen har Långbrodalsskolan en kostym som passar verksamheten. En ny och fin byggnad som tillsammans med det gamla och vackra skolpalatset bildar en helhet för områdets barn, säger Olle Burell (S), skolborgarråd och ordförande för skolfastighetsbolaget SISAB.

Tidigare har Långbrodalsskolan haft utrymmesbrist och eleverna i årskurserna 5 och 6 har fått gå i Johan Skytteskolan. Nu kan skolan erbjuda årskurserna F till 6 i tre parallella klasser. Skolbarnen fick rösta om namnet på det nya huset och eftersom huvudbyggnaden från 1915 kallas för ”Slottet”, så fick den nya byggnaden heta ”Palatset”.

I och med bygget av skolan har även skolgården rustats upp.

Invigningen omfattade även det nya också konstverket ”Rökning förbjuden”  som pryder det nya skolhusets båda gavlar. Konstnären Rebecka Bebben Andersson utgick från sin egen skoltid och satt vid ett fönster i skolan och tecknadei ett helt dygn. Resultatet blev en fem meter lång automatisk teckning, som blev grunden för det konstverk som nu täcker två gavelfasader.