Långbro värdshus blev Årets arbetsplats

Långbro värdhus, som ägs av stjärnkocken Fredrik Eriksson, utnämndes till Årets arbetsplats på Restauranggalan på måndagen. – Jag är väldigt glad, säger han.

  • Publicerad 13:54, 23 okt 2018

Under Restauranggalan på Cirkus på måndagen utnämndes Långbro värdshus till Årets arbetsplats.

– Jag är jätteglad och stolt! Det är ett väldigt speciellt pris. Ju äldre man blir desto viktigare blir det att både driva en bra restaurang och ett bra företag. Det är lika viktigt att personalen är nöjd som gästerna när de går ut från Långbro, säger ägaren Fredrik Eriksson.

Viktigt att uppmuntra

Sedan två år tillbaka jobbar Fredrik Eriksson med ett projekt som kallas Krogkoden, för att skapa en trygg arbetsplats där medarbetarna känner sig delaktiga.

– Mår personalen bra så blir företaget bra, det var så det började. Vi har en digital plattform med företagets värderingar.

Vad gör ni dagligen för att vara en bra arbetsplats?

– Det handlar väldigt mycket om att fånga varje dag och varje tillfälle. Att säga hej och bry sig om varandra. Att ge uppmuntran och ibland ge feedback som tar arbetet till nya nivåer. Det ger verkligen frukt.

Fakta

Juryns motivering

”Gästerna möter medarbetarnas fröjd och flyhänta handlag. Kommunikationen är elegant, ibland ordlös men ändå tydlig och har sin källa i en välformulerad målsättning.

Visionen om att vara en föredömlig arbetsplats är konkretiserad och dokumenterad, den är förverkligad och fortsätter att förverkligas. Här har skapats lösningar och svar på restaurangnäringens svåra frågor. Här finns en strategi som sprids bortom restaurangens väggar och den omgivande trädgårdens stigar leder till framtiden.”

Visa merVisa mindre