Paketstrul. "Vi har ca 700 meter till närmsta ombud men istället hamnar paketen 1.6 km bort, i en annan kommun. Men förstår dock att vårt när-Ica inte får plats med allt", skriver en läsare på Mitt i Östermalms facebooksida. Foto: Maja Brand/Arkivbild

Långa vägar till postombuden på Östermalm

"För långt, och åt fel håll – nu måste vi ställa krav på Postnord" Efter Mitt i:s artikel om Bert som får gå onödigt långt för att hämta ut paket har flera frustrerade läsare hört av sig med liknande erfarenheter

  • Publicerad 09:53, 9 feb 2021

Förra helgen berättade Mitt i Östermalm om Bert Petersson som fick gå från Storgatan ända upp till Garnisonen för att hämta ut paket från Postnord – trots att han har fem ombud som alla ligger inom halva den sträckan.

Och det är han är inte ensam om. Efter artikeln har flera läsare hört av sig med liknande erfarenheter och precis samma frustration.

Ligger åt fel håll

"Det stora problemet är att man går aldrig förbi Garnisonen om man bor här. Det är åt helt fel håll. Om jag går 12 minuter åt andra hållet är jag i city och kan handla varan direkt! Östermalmstorg passerar man titt som tätt", skriver Ulrika Haag som bor mitt emot Postnords ombud på Storgatan.

Och även om hon försöker undvika det så gott det går är det inte alltid det lyckas.

"Jag beställer aldrig en vara som riskerar hamna hos Coop Garnisonen. Då väljer jag ett annat företag där jag tydligt kan välja utlämningsställe. Tyvärr är det dock alltför ofta paket hamnar i Garnisonen i alla fall", skriver Ulrika Haag.

Tvungen att ta bussen?

Ännu längre får Ninni Pousette gå för att hämta paket. Hon bor på Erik Dahlbergsgatan 69 och har ett utlämningsställe 200 meter från porten. Men paketen får hon hämta på Hemköp Djurgårdsstaden – 1,5 kilometer längre bort.

"Ska man vara tvungen att ta bussen, när man har tre stycken utlämningsställen i närområdet Jag har vid flertal tillfället påpekat detta för Postnord, men de säger bara att det är det som gäller. Jag undrar bara hur gamla och handikappade gör för att hämta sina paket, det är kränkande att Postnord inte tar hänsyn", skriver Ninni Pousette.

Från Valhallavägen till NK

En annan läsare, Eva, berättar att hon bor på Sturegatan, nästan uppe vid Valhallavägen, och får gå ner till ett utlämningsställe på Regeringsgatan, nära NK.

"Jag har påtalat flera gånger att de ju har ett annat stort postkontor på Östermalmstorg men inte fått någon godtagbar förklaring till varför försändelser till mig sedan länge hamnar på Regeringsgatan", skriver hon.