Veritas vårdcentral har inte öppnat efter branden i maj. Nu drar landsting in tillståndet. Foto: Mitt i sajten

Landstinget stänger vårdcentral – omedelbart

Landstinget tvingar Veritas Vårdcentral i Väsby att stänga. Tillståndet dras in på grund av avtalsbrott och upptäckta brister, enligt hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Patienterna tvingas nu hitta en annan husläkare.

  • Publicerad 14:44, 13 jul 2018

Veritas vårdcentral i Stora Wäsby drabbades av en brand i mitten av maj. Trots att branden snabbt kunde släckas tvingades vårdcentralen stänga för sanering. Vårdcentralen har därefter inte kunnat ta emot några patienter i lokalerna på grund av branden, skriver landstinget i ett pressmeddelandet om varför avtalet nu sägs upp.

– De patienter som har haft Veritas vårdcentral Väsby som husläkarmottagning är välkomna att lista sig vid annan valfri husläkarmottagning, i närområdet eller där de själva önskar, uppger Anna Ingmanson, avdelningschef för närsjukvården i Stockholms läns landsting.

Hittat brister i vården

Trots att beskedet var att brandsaneringen skulle vara klara i juni har vårdcentralen inte öppnats ännu. Telefonrådgivning och hemsjukvård som skett har varit bristfällig, anser landstinget. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har bedömt att företaget, som driver Veritas vårdcentral i Väsby, inte följer avtalet. Därför sägs det upp i förtid.

”Uppsägningen innebär att Swefi Care U-V AB inte får bedriva vård i landstingets regi och husläkarmottagningen Veritas vårdcentral Väsbys verksamhet upphör med omedelbar verkan”, skriver Stockholms läns landsting om beslutet.