Det är politikerna i landstinget som tar beslut om husläkarmottagningen får öppna. Foto: Mostphotos

Landstinget: ”Kan inte ge förhandsbesked”

Det är oklart när politikerna i landstinget ska fatta beslut om vårdcentralen i Tyresö Strand. – I nuläget ser vi inga hinder, men vi kan inte ge förhandsbesked, säger handläggaren.

  • Publicerad 11:18, 24 aug 2018

Lokaltidningen Mitt i Tyresö skrev på torsdagen att Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande, gick ut med att Riddarens vårdcentral ska öppna vid Strandallén i Tyresö i höst.

– Avtalsfrågan ska upp på ett landstingsmöte, men det är ren formalitet, sa han.

Det är politikerna i landstinget som tar beslut om husläkarmottagningen får öppna, som Lokaltidningen Mitt i skrev i artikeln.

Inget datum är ännu satt för när beslutet ska tas.

När någon vill driva en husläkarmottagning lämnar den in en ansökan till landstinget. Där granskar tjänstemännen om aktören lever upp till landstingets krav och tar sedan fram ett förslag till beslut för politikerna. Tjänstemännen på landstinget har inte fått in alla papper än.

Det är en process som måste ha sin gång

– Vi har begärt de kompletteringar vi anser behövs för att vi ska kunna skriva ett förslag till beslut. I nuläget ser vi inte några hinder till att de ska kunna starta, men vi kan inte ge förhandsbesked. Det är en process som måste ha sin gång, säger Mikael Svanström, handläggare vid hälso- och sjukvårdförvaltningen, på fredagen.

När tror du att det kan komma ett beslut?

– Förhoppningsvis kan vi hinna till mötet i oktober, men allt hänger på hur snabbt de kommer in med papperna, säger Mikael Svanström.

Beslutet ska sedan upp i ett av landstingets hälso- och sjukvårdsutskott.