André Tengblad håller upp en av de två små tröjorna som fanns kvar under torsdagen. Foto: Mitt i

Landslagströjor för vuxna slut i Skärholmen

Sveriges VM-succé har lett till tröjförsäljningsuccé för butikerna och svårigheter för kunderna. I hela gallerian i Skärholmen centrum finns det två landslagströjor kvar – för bebisar. – Vuxen- och ungdomsstorlekarna har varit slut sen gruppspelet. Det går att beställa replikatröjor på nätet, men inte i tid för att få de innan kvartsfinalen, säger André Tengblad i Stadiumbutiken.

  • Publicerad 13:35, 6 jul 2018

Den som vill sporta en ny Sverigetröja i Skärholmen under kvartsfinalen mot England måste jobba hårt och vara kreativ. Om ens det går.

Gallerian i Skärholmen centrum är så stor att det är lätt för en utomsocknes att irra bort sig.

Trots detta finns det knappt en enda landslagströja i någon form kvar. Och inte en enda i vuxenstorlek. Nätt Mitt i besökte gallerian under torsdagseftermiddagen fanns det två officiella landslagströjor i bebisstorlek kvar och någon enstaka replikatröja för barn.

– Landslagströjorna för vuxna tog slut efter slutspelet och vi kommer inte beställa in några fler, säger butiksarbetaren André Tengblad på Stadium i Skärholmen och förklarar varför.

– Det är inte de enskilda butikerna som får bestämma hur många tröjor de ska köpa in utan det är företaget Stadium och det är bestämt över ett år innan VM började, så även fast det tar slut så köper vi inte in fler. De gör nog en noggrann uträkning på hur många de tror kommer säljas, och det var nog nästan ingen som trodde att det skulle gå så bra för Sverige och bli så stor efterfrågan.

Kan gå att få tröja innan eventuell semifinal

Till Englandsmatchen är det kört att få tag på en Sverigetröja via Stadium, men skulle Sverige ta sig längre kanske man hinner klä sig i blått och gult.
– Vi har inga replikatröjor kvar i den här butiken och det finns bara enstaka kvar i alla butiker i Stockholm, men det går att beställa de på nätet, i alla fall i storlekarna upp till large, de större storlekarna är helt slut. Det tar dock minst två arbetsdagar att få hem en sådan tröja utan tryck, och ytterligare några dagar om man vill ha med tryck.

Några få replikatröjor för barn kvar

I gallerian huserar även Intersport, men inte heller där går det att se några landslagströjor.
– Slut, svarar butikschefen kort.

Och något svar på när det eventuellt kommer in nya får jag inte eftersom hon inte vill svara på några fler frågor. 

H&M säljer aldrig några officiella landslagströjor, men replikatröjor brukar gå att köpa.

Inne i deras butik i Skärholmen går det att skymta några få tröjor i barnstorlek men inga för vuxna, och en butiksarbetare meddelar att hon tyvärr inte får svara på frågor om när det kan komma in fler i butiken.