Någon lämnade en jordig affisch och vissna växter vid Subhrans hem. Foto: Läsarbild Privat

Lämnade jordig affisch vid 17-årings hem

På flera håll i Sollentuna har valaffischer rivits ner. Men någon har gått ett steg längre och lämnat en jordig affisch hos 17-åriga Subhran Tidblad – inne på familjens tomt.

  • Publicerad 09:49, 16 aug 2018

17-åriga Subhran Tidblad är medlem i Socialdemokraterna och sitter i styrelsen för SSU i Sollentuna.

På onsdagsmorgonen när hans pappa skulle gå till jobbet låg en affisch utanför ytterdörren. Affischen föreställde Stefan Löfven och på affischen var jord utsmetad och det låg två växter på.

”Hemmet ska vara en trygg zon”

När Subhran vaknade hade han fått ett sms från sin pappa som undrade om han visste vad det var.

– Jag fick en absurd känsla, det kändes nästan som att det inte hade hänt. Jag kandiderar inte ens till något, säger Subhran.

Familjen bor i en villa i Silverdal. Någon hade alltså gått in på familjens uppfart, upp för en trappa till huset och lagt affischen utanför ytterdörren.

– Ett hem ska vara en trygg zon men någon har gått in för att markera att de inte gillar det jag gör och det jag står för.

Ska göra en polisanmälan

Subhran har pratat med andra medlemmar i partiet som har stöttat honom och kommer att hjälpa honom att göra en polisanmälan av det som hände.

På flera håll i kommunen rapporteras om valaffischer som rivits ner vilket kan var brottsligt i två bemärkelser: egenmäktigt förfarande och skadegörelse. Att lämna en skadat affisch vid någons hem kan handla om ofredande.

I Täby har falska affischer klistrats över Moderaternas valplanscher. Foto: Moderaterna Täby

Subhran tror att det kan finnas en stor okunskap om att affischsabotage faktiskt är ett brott.

– Jag tror att de som gör sånt här förstår att det är fel men inte att det är kriminellt. De tänker nog inte att det är ett brott att förstöra en affisch, oavsett vilket parti det handlar om, säger Subhran Tidblad.

I bland annat Väsby, Täby och Åkersberga har moderaternas valaffischer utsatts för sabotage genom att falska affischer har klistrats över de egna affischerna. I Åkersberga har det även delats ut falska flygblad.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Butikerna bävar – befarar paketkaos i jul

Nyheter "Ligger på gränsen till att vi ska kunna driva vår butik" För varje år ökar e-handeln, och allt större krav ställs på de butiker som är ombud och ska ta hand om ett växande paketberg. Lägg till det corona som gör att ännu fler kommer att handla sina klappar...onsdag 25/11 5:20

Låg inkomst ökar risken att dö i covid-19

Nyheter Dödligheten kan vara upp till fyra gånger så hög Bostadsort och låg inkomst har stor inverkan på risken att dö i covid-19, visar en ny rapport från Regionen. "Det viktigaste just nu är att hålla nere smittspridningen, eftersom de med låga inkomster...tisdag 24/11 18:50