Lämna bilen hemma – mycket på gång i stan på lördag

En händelserik lördag i innerstan väntar. Har du tänkt ta bilen till stan – tänk om.

  • Publicerad 10:49, 6 dec 2019

Bandyderby på Östermalms IP, julmarknader i kombination med julhandeln och demonstration på Norra Bantorget. Det är mycket på gång i innerstaden – så mycket att polisen varnar för en ansträngd trafiksituation under lördagen.

– Det är svårt att veta vilken evenemang som kommer att ha störst påverkan på trafiken. Jag skulle säga att det de sammantaget kommer att skapa en ansträngd situation, säger polisen presstalesperson Towe Hägg.

Bandyderby på Östermalm

Klockan 13.00 demonstrerar Kurdiska demokratiska samhällscentret på Norra Bantorget. Drygt 300 personer väntas delta och tåga längs med Vasagatan, Kungsgatan, Birger Jarlsgatan och Smålandsgatan fram till Norrmalmstorg.

En timme senare spelas bandyderby mellan AIK och Hammarby på Östermalms IP. Många människor kommer att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till idrottsplatsen. Enligt polisen rör det sig framför allt om området kring Valhallavägen, Gärdet och Lidingövägen.

– Dessutom är det jultider vilket gör att det är mycket folk i stan generellt, säger Towe Hägg.

Lämna bilen hemma

Polisens rekommendation är att lämna bilen hemma om du ska in till stan under lördagen. För att smidigare ta sig fram i trafiken menar polisen att kollektivtrafiken är ett bättre alternativ. E