De grönas väggar fick de blåa att se rött. Men trots vallöften så blir väggarna kvar. Foto: Mitt i

Lagliga graffitiväggar blir kvar – trots vallöfte

”Det första vi gör är att fatta beslut om att riva graffitiväggen i Tensta” Så lät det innan valet. Men nu svänger Moderaterna – väggen blir kvar. – Vi har inte ändrats oss i sak, men vi behöver kompromissa, säger Ole – Jörgen Person, (M) vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

  • Publicerad 10:30, 24 okt 2018

En månad innan valet tidigare i år var Moderaterna i Stockholms stad redo att ta fram släggan. De ville riva de kommunalt drivna graffitiväggarna i staden, som finns i Tensta, Farsta och på Södermalm

I Spånga-Tensta lät det likadant.

–  Det första vi gör är att fatta beslut om att riva graffitiväggen i Tensta, sa Ole-Jörgen Person (M), vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, innan valet till Mitt i.

Moderaterna i Stockholms stad har sagt att graffitiväggar skapar otrygghet, vandalisering och klotter. Rivningsplanerna har bland annat motiverats med att det blir för dyrt att sanera och städa runt väggarna.

Tensta graffitivägg här för att stanna

Men väggarna blir kvar. I samband med att makten skiftat i stadshuset och det blivit en grönblå majoritet har släggan kompromissats bort.

– Vi har inte ändrats oss i sak, men vi behöver kompromissa. Några nya väggar kommer inte att komma upp och saneringen kring väggarna ska bli bättre, säger Ole – Jörgen Person, (M).

Sus Andersson (MP) under invigningen av graffitiväggen i Tensta, fick syrliga kommentarer från M i stadshuset.