Sedan 1968 har det vimlat av uppställda husvagnar intill Lådökorset utanför Enköping. Då grundades Henrikssons husvagnar. Därefter har verksamheten gått i arv i tre generationer.

Idag är det Christer Henriksson, Vd, som driver företaget tillsammans med sonen och delägaren Gustav. Eller drev, beroende på hur man ser på det.

För snart ett år sedan beslutade de sig för att lägga ner husvagns- och husbilsförsäljningen. Ledsamt? Nej. Konstigt? Lite, enligt Christer Henriksson.

– Vi har bara en husvagn kvar nu. Det är klart att det kommer att kännas lite konstigt när den blir såld. Men samtidigt känns det kul. Vi gör ju det här för att växa, säger han.

För istället för att sälja husvagnar och husbilar, och serva dessa, ska man rikta in sig på att sälja campingattiraljer på postorder och i butik.

Hela anläggningen håller nu på att byggas om för att ge större lagerutrymme och en rymligare butik. Mycket rymligare. Från 900 kvadratmeter till 2 700 kvadratmeter. Ett bygge som beräknas pågå till och med april nästa år.

Samtidigt byter Henrikssons namn till Campingvaruhuset. Företaget alltså.

– Vi kommer att sälja alla tänkbara tillbehör somhör campinglivet till. Givetvis tillbehör till husvagnar och husbilar. Men också bredda oss mot ”outdoor-livet” i stort, säger Gustav Henriksson.

Alltså stormkök och liggunderlag?

– Ja, och tält bland annat, säger Gustav.

Pandemin har slagit olika hårt mot näringslivet. Vissa företag har även gynnats av den. Henrikssons är ett exempel på det. De satte omsättningsrekord förra året. I år räknar Christer med att företaget gör detsamma.

– Pandemin har en stor del i det. Men också vår personal som arbetar otroligt hårt. När vi byggde ut butiken första gången 2008 var vi sex anställda. För ett år sedan var vi 22. I dag är vi 29, säger Christer.