Varorna packas på Coops lager i Kungens kurva. Foto: Sofia Ekström

Lagerpersonal tvingas stå – Coop tog bort stol

Det fanns en enda stol för personalen på Coop Onlines plocklager i Kungens Kurva i Huddinge, sedan togs den bort av arbetsgivaren. Nu har åtgärden anmälts till Arbetsmiljöverket av arbetsplatsens skyddsombud.

  • Publicerad 08:02, 23 nov 2018

– Det är så pinsamt att jag knappt ville göra en anmälan men det handlar om att tre personer ska kunna välja om de ibland ska sitta i några få minuter. Men arbetsgivaren hävdar att ingen ska sitta över huvud taget, säger skyddsombudet till SVT Nyheter.

Sedan kontorsstolen försvann har personal försökt ta med en ny stol eller valt att sitta på backar, men dessa har enligt skyddsombudet också tagits bort.

Coops presschef Tobias Rydergren säger till SVT Nyheter att stolen kom till lagret tidigare i år när en anställd hade skadat benet och behövde sitta ner för att kunna jobba.

– När personen kunde stå igen togs stolen bort och vi anser att det är en gående arbetsplats. Därför ska ingen sitta. Men nu inväntar vi Arbetsmiljöverkets bedömning och så får vi se vart vi landar, säger Tobias Rydergren.