Lager stort som två fotbollsplaner byggs i Brunna

Fastighetsjätten Castellum investerar 136 miljoner i en ny lagerbyggnad i Brunna – stor som två fotbollsplaner. – Det finns ett intresse för företag att etablera sig i Brunna, säger Anders Nilsson, vd Region Stockholm-Norr på Castellum.

  • Publicerad 16:36, 27 nov 2018

Brunna industriområde växer så det knakar. Nu ska en ny lager- och logistikbyggnad på 15 000 kvadratmeter byggas på Mätarvägen.

– För det första är det ett bra läge med närhet till Stockholms stad och stora väger. För det andra har flera stora företag redan etablerat sig i området, säger Anders Nilsson, vd Region Stockholm-Norr på Castellum.

Stor byggnad

Bolaget investerar 136 miljoner kronor i byggnaden, som ska stå färdig om ett år.

– Det är en ganska stor byggnad. Vi brukar bygga i storlekarna 10 000 till 12 000 kvadratmeter, men vi finns i hela Sverige och har byggt större lokaler.

Hittills finns ingen kontrakterad hyresgäst, men Anders Nilsson är inte orolig för att byggnaden ska stå tom.

– Kunder som hyr den här typen av lokaler har normalt kort framförhållning. Rent erfarenhetsmässigt så brukar uthyrningen bli aktuell när byggnaden är på plats.

Han menar att behovet av stora utrymmen vuxit i takt med den växande e-handeln. Castellum har redan en byggnad längre in i industriområdet och fler planeras för framtiden.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45