Läger för allas lika värde

Det är gott om kända ledare i årets Sports Heart Camp på Ingarö. De barn och ungdomar som exempelvis gillar fotboll tränas av Henok Goitom, Kennedy Bakircioglu och Kevin Walker, och NHL-stjärnan Gabriel Landeskog håller i hockeyn.

  • Publicerad 14:41, 4 maj 2017

När man är barn är det vanligt att ha förebilder och idoler, inte minst inom idrotten.

Makarna Malin och Chris Härenstam från Ingarö hoppas kunna förmedla något av den känslan till de barn och ungdomar i åldrarna 7-15 år som kommer till sommarens Sports Heart Camp på Ingarö som arrangeras den 30 juli-4 augusti.

Chris Härenstam är till vardags sportkommentator på Sveriges television. Tillsammans med hustrun Malin grundade han Sports Heart som hade sitt första läger 2015.

– Vi jobbar för allas lika värde och använder idrotten som verktyg, säger Malin Härenstam.

Lägret erbjuder nio olika aktiviteter, allt från fotboll och hockey till show och dans. Dessutom finns det gratis ledarutbildning.

Gott om sportkändisar

Makarna Härenstam har fått klartecken från många sportkändisar som ska vara ledare. De som vill spela fotboll får de allsvenska stjärnorna Henok Goitom, Kennedy Bakircioglu och Kevin Walker som ledare. NHL-stjärnan Gabriel Landeskog håller i hockeyn, och i friidrotten är bland andra förre OS-ettan i höjd Stefan Holm och löparprofilen Malin Ewerlöf ledare.

Kevin Walker är fotbollsspelare i Djurgården, men också sångare som vann ”Idol” 2013. Han kommer att framträda för lägrets deltagare.

Från Nackas handbollsstolthet Skuru IK är bland andra spelarna Hanna Åhlén, Jennie Linnéll och Jenny Södrén kontrakterade.

Vill stärka självkänslan

Det är inte gratis att anmäla sig till Sports Heart Camp.

– Men den summan är lägre än den egentliga kostnaden, säger Malin Härenstam. Vi har sponsorer som stöttar oss.

Varför arrangerar ni lägret?

– Vi vill att alla ska få plats, säger Malin Härenstam. Det ska inte bara vara den som gör mål som ska vara i centrum, det är lika viktigt att klappa om en målvakt som just släppt in ett mål. Positiv energi ger självkänsla.

Fakta

Sommarläger med allt från fotboll till show och dans

✔️Sports Heart Camp arrangeras den 30 juli-4 augusti på Värmdö, hudvudsakligen på Ingarö.

✔️De yngsta deltagarna går på Day Camp och de äldre på Sports Camp där det även ingår övernattning.

✔️Aktiviteter som erbjuds är fotboll, e-sport, ishockey, handboll, innebandy, friidrott, mountainbike, dans och show.

✔️Många kända idrottare är ledare, exempelvis fotbollsspelarna Henok Goitom, Kennedy Bakircioglu och Kevin Walker. NHL-stjärnan Gabriel Landeskog håller i hockeyn, och i friidrotten är bland andra förre OS-ettan i höjd Stefan Holm ledare.

Visa merVisa mindre