Polisen undersöker Engelbrektsvägen efter nattens explosion. Foto: Christian Lärk

Lägenhetsdörr bortsprängd – explosion i Jakobsberg

Flera grannar i Jakobsberg ringde in till polisen vid 23-tiden på trettondagen om en kraftig smäll. Polisen kan bekräfta att något exploderat, men inte vad.

  • Publicerad 07:08, 7 jan 2020

Innan midnatt 6 januari väcktes grannarna på Engelbrektsvägen i Jakobsberg av en kraftig smäll från ett av de nybyggda husen på väg upp mot Söderhöjden.

Enigt polisens rapport hade det blivit skador på en lägenhetsdörr som flugit in i själva bostaden, men också på loftgången.

Även fönsterrutor på intilliggande hus ska ha krossats, rapporterar P4 Stockholm.

En person ska ha funnits i ”den mest drabbade lägenheten”, enligt polisen, men ska vara oskadd. Ingen person har kommit till skada fysiskt.

– Vi har inga uppgifter om att någon kommit till skada, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Grannen: ”väcker minnen från en krigszon”

Kriminaltekniker försöker ta reda på mer om vad som hänt på Engelbrektsvägen i Jakobsberg.

Undersökning under dagen

Under natten har nationella bombskyddet varit på plats. Under dagen har kriminaltekniker undersökt platsen men polisen inte fastslagit vad det är som detonerat.

– Det enda vi kan säga är att en teknisk undersökning är gjord, vad den kunnat visa är för tidigt att säga något om. Men avspärrningen är hävd och det är ännu ingen gripen, säger Anna Westberg senare under tisdagskvällen.

Det är avdelningen för grova brott i Norrort som tagit över ärendet från kommunpolisen, som också menar att den här sortens sprängdåd och explosioner har varit mycket ovanligt i området under en längre tid.

– Sett till trenden i samhället med skottlossningar och sprängningar har vi inte haft explosioner hos oss på mycket länge, säger kommunpolis Magnus Nilsson.