Lag från Bandhagen regerande mästare i tips-SM

I morgon, den 20 oktober, inleds årets tips-SM. Under sex veckor gäller det att, med ett 64-raderssystem, skrapa ihop så många rätt som möjligt på Stryktipset. Göddtipset från Bandhagen vann lagtävlingen i fjol – med en centimeter!

  • Publicerad 11:15, 19 okt 2018

Tips-SM arrangeras för 22:a året i rad och fjolårets tävling lockade 62 846 individuella deltagare och 3 454 fullständiga lag.

De 13 bästa lagen, de som lyckats tippa bäst under de sex tävlingsveckorna, fick skicka varsin representant till finalen på puben Queens Head.

13 svåra frågor i finalen

Där väntade ett kunskapsmoment med 13 – så klart! – kluriga frågor om engelsk fotboll.

Laget ”Göddtipset 2017” från Bandhagen skickade Claes Lindh och hans 11 rätt av 13 möjliga gav en delad förstaplats, så det krävdes utslagsfrågor för att kora en vinnare.

Tog hem segern med en centimeter

Den första utslagningsfrågan handlade om hur många klubbar som spelat i Premier league sedan ligan startades i början av 90-talet. Både Claes Lindh och hans medtävlare svarade rätt, 49 klubbar.

Därför krävdes ytterligare en utslagsfråga där de fick gissa hur hög Premier league-bucklan är. Rätt svar är 75 centimeter. Claes Lindh gissade på 74 medan hans medtävlare svarade 77 – så ”Göddtipset 2017” tog hem Tips-SM med en centimeter.

Vann pengar och en resa till London

– Det känns väldigt bra. Finalen är ju ett kunskapsmoment och vi har övat en hel del. Jag har fått massvis med frågor från övriga i laget. Nu får vi slå på stort i samband med fotbollsresan till London. Det ska bli enormt kul, sa Claes Lindh efter fjolårets final.

Priset i lagtävlingen var 50 000 kronor var till de fem lagmedlemmarna, plus en resa till London och Premier League-derbyt Tottenham–Arsenal.

Årets final avgörs på Lucia

Vi får se om tipsgänget från Bandhagen lyckas försvara sin titel i år.

Klockan 16 i morgon lördag är det spelstopp för veckans Stryktipset, och tips-SM är igång. Årets final avgörs den 13 december.