Laddstolpar invigs i Väsby – av sex ministrar

En fjärdedel av regering kommer att finnas på plats i Upplands Väsby på torsdagen för att inviga laddstolpar. – De kanske har en jättesax för att klippa bandet, säger Carl-Martin Vikingsson, pressekreterare åt regeringen.

  • Publicerad 13:06, 30 maj 2018

Vill du få en glimt av Sveriges regering ska du hålla dig runt Väsby idrottsstad imorgon, torsdag, strax innan lunch. Hela sex ministrar, en fjärdedel av det totala antalet, kommer nämligen finnas på plats – för att inviga laddstolpar.

I ministerskaran ingår gymnasieminister Anna Ekström (S), bostadsminister Peter Eriksson (MP), energiminister Ibrahim Baylan (S), jämställdhetsminister Lena Hallengren (S), infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Förutom att inviga laddstolpar kommer de även cykla runt på elcyklar. Närmare bestämt från Upplands Väsby station till Väsby idrottsstad.

De kanske har en jättesax

Carl-Martin Vikingsson, pressekreterare

Att halvdussinet ministrar stannar till i Upplands Väsby har dock en mer naturlig förklaring än man först kan tro.

– Det är regeringssammanträde i Uppsala imorgon också. Det är därför ett gäng av dem stannar till i Upplands Väsby på vägen tillbaka till Stockholm. Det passade väldigt bra, berättar Carl-Martin Vikingsson, pressekreterare för bostadsminister Peter Eriksson.

Vilken minister kommer få äran att klippa bandet?

– Ja du, det kan man fråga sig. De kanske har en jättesax, säger Carl-Martin Vikingsson.