Höstlovets lediga dagar har nog hägrat länge, för många elever. Nu är de här. Och visst kan det vara skönt att bara slappa, men för den som vill vara aktiv har Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning laddat med mängder av aktiviteter.

För de mindre barnen (låg- och mellanstadiet) håller parklekarna öppet – Kristallen i Solberga, Vippan i Fruängen och Lugnet i Västertorp. De erbjuder allt från halloweenpyssel, snickeri och pingis till lådbilsrally, femkamp, filmvisning och disko.

Vid Kristallen blir det dessutom spökrunda fredag den 5 november (kl. 10–12 för 7–9-åringar och kl. 14–16 för 10-åringar och uppåt).

Halloweenfest

För tonåringarna börjar lovet med en halloweenfest i Ungdomens hus i Älvsjö, den 29 oktober klockan 18–22. "En skräckfylld kväll" utlovas med chans att få en grym halloweensminkning.

Även Aspuddens mötesplats bjuder på rysligheter. Den 1 november klockan 20.00–21.30 bjuds 13–17-åringar in till "det mest skrämmande spökhuset stadsdelen har att erbjuda". Den som får mersmak kan bege sig till i Ungdomens hus i Älvsjö den 5 november klockan 16–21, där ett spökligt "mardrömsäventyr" utlovas.

Kurser och utflykter

Men tonåringarna erbjuds förstås mer än rysligheter. Till blir till exempel utflykter till Gröna Lund och Filmhuset och det ges kurser och workshops i keramik och design (Fruängens ungdomsgård och Ungdomens hus i Älvsjö), musikproduktion (Ungdomens hus i Älvsjö) och i film- och poddproduktion (Aspuddens mötesplats).

Till utflykterna och kurserna krävs föranmälan. Till annat kan man bara dyka upp. Det gäller till exempel roller derbyt i Västertorpshallen (3 november kl. 16–18), pumpatävlingen och Super Mario Nintendo Switch-turneringen i Ungdomens hus i Älvsjö (2 november kl 16–21) och Dancehall för tjejer och icke-binära i Västertorpshallen (2 november kl. 16–17 och 4 november kl. 16–18).

Det fullständiga programmet för höstlovsaktiviteterna, för både tonåringar och yngre barn, finns i kalendariet på stadens webbsida ung.stockholm. När lovet börjar ska allt ha lagts ut där.