Musik, idrott, pyssel – det finns mycket att göra på höstlovet. Foto: Mostphotos

Laddat för aktivt höstlov Skärholmen

E-sport, basket, dans, pyssel och spökrundor. Snart är höstlovet här och i Skärholmen har både Fryshuset och Skärholmens sim- och idrottshall bullat upp rejält.

  • Publicerad 15:17, 26 okt 2018

– Vi har aktiviteter med halloweentema vid alla träffpunkter, parklekar och mötesplatser varje dag. Det blir pyssel och spökrundor och annat roligt. I Ekholmens parklek blir det stort fokus på musik varje eftermiddag, berättar fritidsledaren Jenny Ekman.

Dessutom händer det mycket i Ungdomens hus:

*Tisdagen den 30 oktober: Kreativt skapande i workshops, klockan 15–21. Chans att spela in musik, prova instrument, måla, lära sig hur man spelar in en podd, med mera.

*Onsdag den 31 oktober: Dansworkshop med afrobeat, klockan 17.30-21.

*Lördag den 3 november: E-sportturnering och Fifa-turnering, klockan 15-21.

– Det är unga höstlovsjobbare som håller i aktiviteterna. En tjej som har en egen podd ska till exempel visa hur man spelar in ett avsnitt, säger Jenny Ekman.

Fest på fredag

Och så blir det Halloweenfest! Fredag den 2 november är 12–15-åringar välkomna till Sätra mötesplats där festen pågår klockan 18–23. Ett tillfälle att klä sig i något spöklikt.

Söndag den 4 november är den sista höstlovsdagen. Då blir det basketturnering i Skärholmshallen, klockan 11–18. Bara tjejer får delta och bara tjejer får finnas i publiken.

– Många tjejer tycker att det är jobbigt när en massa killar sitter och tittar när de spelar. Vi har pratat om det med tjejerna och kommit fram till att det här blir bra, säger Jenny Ekman.

Aktiviteterna är gratis och kräver ingen anmälan. Mer information om dem kommer att läggas ut på  Fryshuset Skärholmens webbsida och Facebooksida.

Vattenlek och gymträning

Även Skärholmens simhall har ett späckat höstlovsprogram, för både större och mindre barn. I vattnet blir det allt från livräddning och dyklektioner till lek med bläckfisk och prova på-simskola. På land blir det blanda annat pingis, träning i gym och danslektioner, i samarbete med Kulturskolan. På simhallens webbsida finns mer information.

Halloweenpyssel, halloween-party och spökrundor. Höstlovet bjuder på en del rusk i Skärholmen.  Foto: Mostphotos

Basketturnering för tjejer avslutar höstlovet i Skärholmen.  Foto: Mostphotos

Kreativt skapande är temat i Ungdomens hus den 30 oktober.  Foto: Mostphotos