Sportiga. Tjejer skejtar i Solbrännan förra sommaren. Nu finns chans igen. Foto: Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning

Laddat för aktiva veckor i sommar

Nu är sommarlovet här, med många lediga veckor. I Hägersten-Älvsjö erbjuds allt från spontansport och tjejskejt till sångstunder och hbtq-kollo. Och vid torgen i Älvsjö och Liljeholmen blir aktiviteter hela sommaren.

  • Publicerad 06:30, 9 jun 2022

Tillsammans kan vi nå fler och se till att det finns aktiviteter för alla.

Den 13–17 juni och den 20–23 juni är dagar att se fram emot för unga med funktionsvariationer. Då är det sommarveckor vid fritidsgården Kosmos i Grönda. Grillning, kubb-spel, graffiti och skärgårdsutflykt står med på programmet.

Veckorna hos Kosmos ingår i Hägersten-Älvsjös sommarlovsprogram. Under lovet erbjuds stadsdelens unga en rad aktiviteter, som kan förgylla lediga dagar.

– Extra roligt i år är att vi har många bra samarbeten. Till exempel arrangerar vi spontanidrott en gång i veckan i Västertorpshallen, tillsammans med idrottsförvaltningen, och vi har kreativa dagkollon i samarbete med  Hägerstensåsens medborgarhus. Tillsammans kan vi nå fler och se till att det finns aktiviteter för alla, säger Torbjörn Ljungblom, biträdande enhetschef för Ung fritid.

Fotboll och spökboll

Spontansporten i Västertorpshallen äger rum vecka 24–27. Alla unga mellan 13 och 17 år är välkomna och får spela allt från fotboll och basket till badminton och spökboll. Någon föranmälan behövs inte, det är bara att slinka in.

Till teaterkollot i Hägerstensåsens medborgarhus ska man däremot anmäla sig, senast den 16 juni. Kollot äger rum den 20–24 juni och riktar sig till "dig som funderar på om du är eller identifierar dig som HBTQI+."

För tjejer blir det sommarskejt i parken Solbrännan i Älvsjö, varje onsdag och torsdag vecka 24–27. Då får nybörjare prova på att skejta, ledda av coacher som delar ut både brädor och skydd.

Kolla på nätet

Fler aktiviteter finns. Den som vill se hela sommarlovsprogrammet, med exakta tider och adresser, kan gå in på ung.stockholm/sommarlov. Värt att veta är att allt är kostnadsfritt.

Precis som förra året blir det också Sommar på torget i Älvsjö och Liljeholmen, den 14 juni–12 augusti. Måndag–fredag kan man till exempel rita, pyssla, spela kort eller delta i dagens temaaktivitet. Gäster bjuds också in att medverka – till exempel lokala föreningar.

Hela sommarlovsprogrammet finns på nätet

Aktiviteterna som Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning/Ung fritid ordnar är gratis.

I de flesta fall behövs ingen föranmälan. I några fall krävs det. På sajten ung.stockholm/sommarlov framgår vilka det gäller.

På sajten finns också hela programmet. Aktiviteterna som nämns i artikeln är ett urval. Annat som erbjuds är animation, dans, gaming, musikproduktion och foto. Flera aktiviteter riktar sig till unga med funktionsvariationer.

Man kan också kolla in Ung Fritid Hägersten-Älvsjös Facebooksida och instagram.com/sommarlov.ha.

Källa: Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning

Visa merVisa mindre