Inte en plats för rusande skotrar, tycker L. Foto: Läsarbild Charlotta Rydin

L vill ha skoter-förbud vid Hornsbergs strand

Krav på förarbevis, trygghetsvakter och skoterförbud. Så vill Liberalerna göra Hornsbergs strand säkert igen.

  • Publicerad 16:08, 13 jul 2018

Mitt i har skrivit om ordningsproblemen vid Hornsbergs strand i flera artiklar. Trots att polisen infört nolltolerans har problemen med de rusande vattenskotrarna fortsatt.

Nu kräver Liberalerna i Stockholms stad bättring. I ett förslag som väntas läggas fram i stadsdelsnämnden föreslår de en rad åtgärder för att öka säkerheten vid strandpromenaden.

De anser till exempel att sommargågatan ska öppna tidigare, för att undvika ”glappet” som uppstår när sommaren kommer tidigt men sommargågatan invigs i slutet på maj. De vill också se kommunala trygghetsvakter på promenaden under sommardagar, kvällar och nätter.

Dessutom öppnar partiet för ett förbud mot vattenskotrar utanför Hornsberg, i Karlbergskanalen och ned till Stadshusbron.

De framförs i höga hastigheter, lägger till vid och startar från strandpromenaden, och utsätter både sig själva, badande och än mer människor i kajaker, kanoter och småbåtar för stora risker”, skriver partiet i förslaget.

 

Fakta

Här är Liberalernas förslag

Tidigarelägg sommargågatan vid behov, utifrån väderlek och trycket i området.

Uppvakta regeringen om kravet att skyndsamt införa förarbevis för vattenskoter.

Införa förbud mot att framföra vattenskoter utanför Hornsberg, i Karlbergskanalen och ned till Stadshusbron.

Införa kommunala trygghetsvakter som skulle kunna höja tryggheten genom synlighet och vid behov ingripanden i bl.a. Hornsberg.

Visa merVisa mindre