Det finns ingen schism, utan det kan bli så här ibland, enligt Malin Danielsson (L). Illustration: Mitt i Stockholm

L vill både behålla och skippa skip stop

Liberalerna i Huddinge vill stoppa skip stop-trafiken, Liberalerna i Nynäshamn vill behålla den istället. Här är svaret på hur samma parti kan tycka tvärtemot varandra.

  • Publicerad 11:30, 24 aug 2018

I våras tog SL bort skip stop på ostkustbanan. Men på tågbanan mot Nynäshamn valde man att behålla snabbtrafiken som har inneburit att en del tåg har åkt förbi Trångsund och Skogås. Liberalerna i Huddinge vill ta bort skip stopp-tågen. Men alla liberaler håller inte med. Liberalerna i Nynäshamn kampanjar för att behålla snabbtrafiken.  Något som uppmärksammades på Twitter.

Den finns en naturlig förklaring och det är ingen konflikt inom Liberalerna, enligt  Malin Danielsson, kommunalråd för Liberalerna Huddinge.

– Liberalerna i Huddinge ser till våra invånares bästa. Skip stop-trafiken har gjort att Skogås-och Trångsundsbor blivit lidande, därför vill vi stoppa skip stop. Självklart håller inte Liberalerna i Nynäshamn med. De ser till deras medborgares bästa. Då kan det bli olika kampanjer, säger hon.

Liberalerna i landstinget ser inget problem i att de kommunala partierna tycker olika.

– Partierna är självständiga och driver sin egen politik, det är helt upp till dem, säger Rasmus Jonlund, presschef Liberalerna landstinget.