Pernilla Bergqvist är gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommun. Foto: Pressbild Liberalerna

L: ”Sigtuna ska bli bästa skolkommunen”

Trygghet, äldreomsorg och bostadspolitiken blir heta ämnen inför valet enligt Liberalernas Pernilla Bergqvist.

  • Publicerad 13:07, 25 nov 2021

Politik är som ett maratonlopp och det gäller att vara uthållig

Mitt i Sigtuna fortsätter sin valbevakning och denna vecka är det Liberalerna som frågas ut. Liberalernas gruppledare, Pernilla Bergqvist, vill fortsätta med samma kommunledning som idag styr även efter valet.

– Liberalerna har under många år haft kunskap, trygghet och frihet som övergripande budskap. Politik är som ett maratonlopp och det gäller att vara uthållig. Vi kommer att fortsätta driva på för att Sigtuna kommun ska vara en attraktiv framtidskommun där människor och företag kan växa. Liberalerna arbetar bland annat för att Sigtuna kommun ska bli Sveriges bästa skolkommun, ökad trygghet, ökad kvalitet inom äldreomsorgen, förbättrad integration och ett hållbart stadsmässigt bostadsbyggande med minskad miljöpåverkan, säger Pernilla Bergqvist.

Fler bostadsrätter

En annan viktig fråga enligt Liberalerna är bostadspolitiken som under den nuvarande ledningen har ändrat kurs jämfört med när Socialdemokraterna satt vid makten.

– Om dagens opposition vinner så kommer de att jobba för att ta bort valfriheten för våra invånare samt att bygga mer hyresrätter i Valsta. Det senare skulle vara förödande för integrationen i vår kommun och försvåra arbetet för att lyfta våra socialt utsatta områden. Sigtuna kommun är den kommun i länet som byggt störst andel hyresrätter de senaste 10 åren.

Liberalerna bruka kallas skolpartiet och har ofta hand om frågor som rör skola och barnomsorg i kommuner där de sitter vid makten.

– Vi anser att en lyckad skolgång är varje ung människas bästa försäkring mot framtida utanförskap - eller att hamna i kriminalitet och samhällets bästa försäkring för välstånd och utveckling, säger Pernilla Bergqvist.

Trygghet högt upp på listan

Samtliga partier som Mitt i hittills har frågat har haft tryggheten med på prioriteringslistan.

– Vi ska motverka utanförskap. Fler människor ska försörja sig genom eget arbete, det är avgörande för möjligheten att leva ett självständigt liv och förverkliga sina livsdrömmar. Trygghet ska råda i hela kommunen. Vi kommer aldrig acceptera att människor får sin frihet begränsad.

Så här ser makten ut i Sigtuna

Mandatperioden 15 oktober 2018 - 14 oktober 2022 för kommunfullmäktige i Sigtuna kommun.

Moderata Samlingspartiet, 16 mandat

Centerpartiet, 3 mandat

Liberalerna, 3 mandat

Kristdemokraterna, 3 mandat

Sigtunapartiet Samling för Sigtuna, 2 mandat

Socialdemokraterna, 12 mandat

Sverigedemokraterna, 7 mandat

Vänsterpartiet, 3 mandat

Miljöpartiet de gröna, 2 mandat

Visa merVisa mindre

Kommunhuset i Märsta. Foto: Jens Kassnert

62 coronafall rapporteras i Sigtuna

Nyheter Ungdomar. Ungefär hälften av alla 12 till 15-åringar har fått en dos. Med anledning av den ökade smittspridningen kan flera smittskyddsåtgärder, som kravet på minskad trängsel på serveringar, återinföras.fredag 3/12 17:10

Kvinna misshandlad vid Märsta station

Nyheter Man i 20-årsåldern gripen av polis En man i 20-årsåldern misshandlade en kvinna vid Märsta station under onsdagseftermiddagen. 20-åringen är nu gripen.torsdag 2/12 9:15

Skulle köpa sex – greps av polis

Nyheter Man åtalas i stor insats mot prostitution En man i 50-årsåldern åtalas för att försökt köpa sex av en prostituerad. Men innan någon sexuell handling utfördes greps mannen istället av polisen som genomförde en stor operation mot prostitution.tisdag 30/11 17:35

Polisen varnar: "Stora trafikstörningar – lämna bilen hemma"

Nyheter Utrikesministrar i mängder En stor internationell konferens hålls vid Arlanda. I samband med det väntas omfattande trafikstörningar på E4:an, vid Arlanda och i centrala Stockholm.tisdag 30/11 11:34