Pernilla Bergqvist är gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommun. Foto: Pressbild Liberalerna

L: ”Sigtuna ska bli bästa skolkommunen”

Trygghet, äldreomsorg och bostadspolitiken blir heta ämnen inför valet enligt Liberalernas Pernilla Bergqvist.

  • Publicerad 13:07, 25 nov 2021

Politik är som ett maratonlopp och det gäller att vara uthållig

Mitt i Sigtuna fortsätter sin valbevakning och denna vecka är det Liberalerna som frågas ut. Liberalernas gruppledare, Pernilla Bergqvist, vill fortsätta med samma kommunledning som idag styr även efter valet.

– Liberalerna har under många år haft kunskap, trygghet och frihet som övergripande budskap. Politik är som ett maratonlopp och det gäller att vara uthållig. Vi kommer att fortsätta driva på för att Sigtuna kommun ska vara en attraktiv framtidskommun där människor och företag kan växa. Liberalerna arbetar bland annat för att Sigtuna kommun ska bli Sveriges bästa skolkommun, ökad trygghet, ökad kvalitet inom äldreomsorgen, förbättrad integration och ett hållbart stadsmässigt bostadsbyggande med minskad miljöpåverkan, säger Pernilla Bergqvist.

Fler bostadsrätter

En annan viktig fråga enligt Liberalerna är bostadspolitiken som under den nuvarande ledningen har ändrat kurs jämfört med när Socialdemokraterna satt vid makten.

– Om dagens opposition vinner så kommer de att jobba för att ta bort valfriheten för våra invånare samt att bygga mer hyresrätter i Valsta. Det senare skulle vara förödande för integrationen i vår kommun och försvåra arbetet för att lyfta våra socialt utsatta områden. Sigtuna kommun är den kommun i länet som byggt störst andel hyresrätter de senaste 10 åren.

Liberalerna bruka kallas skolpartiet och har ofta hand om frågor som rör skola och barnomsorg i kommuner där de sitter vid makten.

– Vi anser att en lyckad skolgång är varje ung människas bästa försäkring mot framtida utanförskap - eller att hamna i kriminalitet och samhällets bästa försäkring för välstånd och utveckling, säger Pernilla Bergqvist.

Trygghet högt upp på listan

Samtliga partier som Mitt i hittills har frågat har haft tryggheten med på prioriteringslistan.

– Vi ska motverka utanförskap. Fler människor ska försörja sig genom eget arbete, det är avgörande för möjligheten att leva ett självständigt liv och förverkliga sina livsdrömmar. Trygghet ska råda i hela kommunen. Vi kommer aldrig acceptera att människor får sin frihet begränsad.

Så här ser makten ut i Sigtuna

Mandatperioden 15 oktober 2018 - 14 oktober 2022 för kommunfullmäktige i Sigtuna kommun.

Moderata Samlingspartiet, 16 mandat

Centerpartiet, 3 mandat

Liberalerna, 3 mandat

Kristdemokraterna, 3 mandat

Sigtunapartiet Samling för Sigtuna, 2 mandat

Socialdemokraterna, 12 mandat

Sverigedemokraterna, 7 mandat

Vänsterpartiet, 3 mandat

Miljöpartiet de gröna, 2 mandat

Visa merVisa mindre

Kommunhuset i Märsta. Foto: Jens Kassnert

Pendeltågen stoppas om lokförare tvingas arbeta ensamma

Nyheter Facket lägger skyddsombudsstopp Beslutet att avskaffa tågvärdarna på pendeln orsakade protester – och nu blir det skarpt läge. ST-facket lägger skyddsstopp mot ensamarbete på tågen.måndag 17/1 15:12

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33

Över 400 coronafall på en vecka

Nyheter Coronarapport: "Nu är omikron helt dominerande" Stanna hemma, vaccinera dig och gå inte på fest. Det uppmanar FHM om nu när smittspridningen med omikron når rekordhöga nivåer. Aldrig tidigare har det varit så många smittade i kommunen på en vecka.fredag 14/1 9:00

Elever utbildar elever om utsatthet på nätet

Nyheter Samma våglängd. Tingvallaskolan har utsett elevambassadörer Ett nytt projekt är skapat på Tingvallaskolan i Märsta. Här utbildar elever varandra om riskerna med att dela bilder på sociala medier.måndag 10/1 12:28