(L) på Östermalm vill stoppa ”Stureplanerna”

När stadsdelsnämnden beslutar om att ställa sig bakom de nya planerna för Sturekvarteret så kommer Liberalerna att motsätta sig. – Vi tror att planerna får negativa konsekvenser för miljön runt Stureplan, säger ledamoten Mats Hasselgren.

  • Publicerad 15:05, 15 jun 2017

Få har väl missat att Sturekvarteret står inför en stor omdaning. Abu Dhabi-bolaget Adia har stora planer för kvarteret som inhyser Sturegallerian.

Östermalms stadsdelsnämnd ställer sig bakom förslaget som är ute på remissrunda. På sammanträdet på torsdagskvällen kommer den rödgröna majoriteten rösta för att kvarteret byggs om enligt de planer som offentliggjordes för cirka en månad sedan.

Men Liberalerna på Östermalm vänder sig emot förslaget.

– Vi tror att det får negativa konsekvenser för miljön runt Stureplan. Verksamheterna kommer inte gå att upprätthålla under tiden som det är en byggarbetsplats.

– Planerna är inte tillräckligt bra för att gå vidare, säger Mats Hasselgren, ledamot i stadsdelsnämnden för Liberalerna.

Förslaget har mött mycket kritik och ett nätverk med näringsidkare och andra som håller Stureplan varmt om hjärtat har gått samman och gjort gemensam sak i att försöka stoppa planerna.

Den som vill göra sin röst hörd har fram till den 27 juni på sig, det är så länge samrådet håller på.