Lotta Edholm (L) oppositionsborgarråd. Foto: Arkiv/press

L om valpropagandan: ”Helt oacceptabelt”

Förra veckan berättade Mitt i att islamistiska Hizb ut-Tahrir vill stoppa muslimer i Järva från att rösta. Reaktioner har haglat på sociala medier. Nu reagerar politiker i Stockholms stadshus. – Det är helt oacceptabelt att de försöker inskränka Rinkebybornas rättigheter, säger Lotta Edholm (L) oppositionsborgarråd.

  • Publicerad 09:36, 27 aug 2018

Förra veckan berättade Mitt i att den islamistiska organisationen Hizb ut-Tahrir manifesterat på torget i Rinkeby och uppmanat muslimer att inte rösta i kommande val.

Reaktioner har haglat på sociala medier.

”Jag är muslim och jag ska rösta” kommenterar signaturen Aymen.

Maria Watson Khalifa skriver på facebook, ”De där knäppgökarna var i farten förra valet också. Majoriteten av Sveriges muslimer är rätt less på dem”.

Flera moskéer i Järva, berättade förra veckan för Mitt i att de tar avstånd från Hizb ut-Tahrirs propaganda och uppmanar alla att rösta.

”Helt oacceptabelt”

Liberalerna i Stockholms stadshus menar att det behövs informationsinsatser så att alla vet om att det är deras rättighet att rösta efter egen åsikt på valdagen.

– Det är helt oacceptabelt att Hizb ut-Tahrir försöker inskränka Rinkebybornas rättigheter, invånarnas åsikter räknas uppenbarligen inte. Jag uppmanar alla i hela Stockholm, inte minst i Järva, att delta i valet och yttra sin egen åsikt, säger Lotta Edholm (L) oppositionsborgarråd.  

De försöker inskränka Rinkebybornas rättigheter, invånarnas åsikter räknas uppenbarligen inte

Lotta Edholm (L)

– Idag ansvarar många aktörer för olika delar av valet, men ingen har ansvar för helheten. Det vill vi ändra på. Vidare bör valsedelssystemet ändras så att alla som röstar kan vara säkra på att deras röst är hemlig, säger hon.