Julöppet. Dalarö kyrka håller öppet på dagen på julafton och juldagen. Foto: Mostphotos

Kyrkan i Haninge webbsänder musik under julhelgen

Julen brukar vara en tid på året när många söker sig till kyrkorna runt om i Haninge. Men på grund av pandemin så kan det bara ske i begränsad form i år. Så för att ändå skapa julkänsla så webbsänder kyrkan musik under julhelgen.

  • Publicerad 05:15, 22 dec 2020

Det blir en annorlunda jul i år, inte minst för kyrkorna i Haninge.

Men för att ändå skapa julkänsla och gemenskap nu i pandemitider så håller flera av Svenska kyrkans kyrkor runt om i Haninge öppet några timmar varje dag under julhelgen. Dit kan man komma så länge det inte är fler än åtta personer i kyrkorummet.

– Man kan komma dit och tända ett ljus eller bara sitta ner en stund. Det finns personal och diakon på plats, och om det finns någon musiker där kan det säkert bli några julpsalmer, säger Joakim Löfgren, kommunikationschef på Svenska kyrkan i Haninge.

Kyrkan webbsänder också julmusik under julhelgen. Varje morgon 23-25 december publiceras en musikalisk julhälsning på kyrkas hemsida med uppträdanden av bland andra Johanna E. Martell, Michael Weiter och Haninge gospel.

Så har kyrkan öppet under julhelgen

På julafton har S:t Eskils kyrka i Handen, Vendelsö kyrka och Västerhaninge kyrka har öppet klockan 11-13 och Dalarö kyrka 12-14.

På juldagen har Muskö kyrka öppet 8-9, S:t Eskils kyrka 9-13, samt Västerhaninge, Dalarö, Örnö och Utö kyrka 11-13.

På annandagen har S:t Eskils kyrka och Tungelsta kyrka öppet 11-13.

För övriga öppettider i mellandagarna och nyårshelgen håll koll på församlingarnas hemsida.

Visa merVisa mindre