Joachino Pintus (5A), Linnea Köhn (5A), Isabella Öner (5B) och Edwin Holm (5B) på Kymlingeskolan ska tävla i Vi i femman. Foto: Läsarbild Lina Mörk Olander

Kymlingederby i Vi i femman

53 000 barn sökte. 200 skolor deltar – men i dag är det dubbelt upp för Kymlingeskolan då de två klasserna 5A och 5B möts i lokal kvartsfinal.

  • Publicerad 09:28, 14 jan 2020

I dag drar tävlingarna där femteklassare ställs mot varandra i frågor om populärkultur och klassisk faktakunskap igång.

53 000 barn deltog i uttagningen till Vi i femman i november och nu ska 200 klasser göra upp.

Klockan 17 i dag drar den första kvartsfinalen igång i 25 P4-kanaler. Här i Stockholm är det klasserna 5a och 5b från Kymlingeskolan i Stora Ursvik som ska möta varandra.

Två klasser från Kymlingeskolan tävlar i Vi i femman

11-åriga Mirei Dib som går i 5a berättar att klassen har pluggat, pluggat – och pluggat – inför tävlingen. Själv harh on läst mycket om Europa och religion.

Hur skulle det kännas att vinna över 5b?

– Båda klasserna går på Kymlingeskolan så jag blir inte ledsen om de vinner för det är vår skola som går vidare.

I parallellklassen 5b går jämnåriga Melina Jafari.

– Det känns spännande här och jag är lite nervös. Jag är rädd att vi förlorar men det är mer för att det är kul att vara vara med i Vi i femman.

Hur skulle det kännas om ni vann?

– Jag skulle bli jätteglad, men 5a är våra kompisar så det är inget man vill skryta om.

Andra skolor från Stockholms län som kommer delta i årets tävlingar är Enskede skola, Ekebyhovskolan, Måsöskolan, Mariehällsskolan och Studemaskolan.

– Årets frågor är både kluriga och lite oväntade med allt ifrån populärkultur och trender till klassisk faktakunskap, säger frågemakaren Daniel Stjärna i ett pressmeddelande.

Tävlingen sänds från 17.00 i P4 Stockholm.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sundbyberg bäst på att bygga hyresrätter

Nyheter Men bara en tredjedel av det som byggs går att hyra Sundbyberg är den kommun där det byggs flest hyresrätter per invånare i hela Sverige.tisdag 26/1 11:14