Det dröjer innan en ny fotbollshall byggs i Bollstanäs. Foto: Christian Lärk/Google maps

Kyliga beskedet – ingen fotbollshall till vintern

Långkalsonger, knickers, mössa och vantar. Det är vad som väntar Väsbys fotbollsspelare i vinter. En ny fotbollshall kommer nämligen inte stå färdig innan årsskiftet. – Jag ser det som omöjligt, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

  • Publicerad 14:43, 1 okt 2018

Planerna på en ny fotbollshall i Väsby har varit många genom åren. Under nuvarande mandatperiod har den S-ledda majoriteten exempelvis sett över möjligheten för en ny hall i Vilunda. När det visade sig vara tekniskt ogenomförbart riktades blicken i stället mot Bollstanäs idrottsplats.

För en dryg månad sedan började kontoret för samhällsbyggnad att provborra i området för att undersöka om det finns vatten i marken. Det är deras förslag till beslut som kommunstyrelsen nu inväntar.

– Man håller på att analysera resultaten och jag tror att det kommer tillbaka till kommunstyrelsen ganska snart, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Beslut tidigast i november

Han berättar att ärendet tidigast kommer tas upp när kommunstyrelsen sammanträder i november.

– Men frågan är viktig för Socialdemokraterna och majoriteten. Tjänstemännen jobbar med det här så fort de kan och jag är lika ivrig som klubbarna att få fram en lösning fort, säger Mathias Bohman.

Att en ny hall skulle hinna resas innan årsskiftet ser han inte som möjligt.

– Jag tror inte att det går att få fram något innan snön faller i år. Jag ser det som omöjligt.

Inomhussporter prioriteras

För fotbollsklubbarna är träningsalternativen få under vintern. Söderviks fotbollsplan är den enda att snöröjas och möjligheten att utnyttja kommunens sporthallar är liten. Där prioriteras inomhussporterna, berättar kommunens fritidsstrateg Johanna Dermer.

– Det är några enstaka fredagskvällar och helgtider som är lediga för fotbollen. Det räcker inte till och därför som föreningarna vill ha en inomhushall, säger hon.