Ny på jobbet. Johanna Kvist startade första dagen som oppositionsråd med dörrknackning i Orminge med statsministern. Foto: Johan Kristensen

Kvist vill springa ifrån Gerdau på Ältasjön runt

Johanna Kvist har flyttat från regeringskvarteren till Nacka stadshus för att bli Socialdemokraternas nya oppositionsråd. Hon drömmer om att föra partiet till en historisk valseger i september.

  • Publicerad 06:50, 30 apr 2022

Klart jag vill vinna över min motståndare

Första dagen på nya jobbet, tisdagskvällen den 19 april, knackar Johanna Kvist dörr med med statsminister Magdalena Andersson i Krokhöjden. Här styrde Socialdemokraterna fram till 1971 när Boo landskommun införlivades i Nacka. Sedan dess har Moderaterna styrt kommunen.

– Dags för förändring. Jag vet att Nacka kan bättre.

Vill splittra Alliansen

Hon vill som på riksplanet samarbeta med Centerpartiet och knäcka Alliansen.

– Vi är bra på att samarbeta och det ser jag fram emot att göra även här i Nacka. Vi är villiga att samarbeta med alla utom Sverigedemokraterna.

Andra arbetsdagen besöker hon Fisksätra. Ett område som polisen klassar som utsatt.

– Vi måste göra mycket mer och ge tillräckligt med resurser till fritidsgårdar och socialtjänsten och fånga upp ungdomarna. Barn och unga ska inte hamna i kriminalitet de ska ha bra betyg, bostadskontrakt och anställningskontrakt.

Satsning på skolor

Hon vill också satsa mer resurser på Nackas äldreboenden och skolor.

– Moderaterna har gjort barnen till kunder på en marknad där företag som driver skolor tillåts stoppa pengarna i egen ficka eller i ett skatteparadis.

På fritiden springer hon ultramaraton. Kanske anmäler hon sig till Ältasjön runt lördagen den 30 april. Hon taggar till extra om kommunalrådet och Ältabon Mats Gerdau (M) också startar.

– Klart jag vill vinna över min motståndare. Men att vinna på valdagen den 11 september är viktigast.

Springer ultramaraton

Namn: Johanna Kvist.

Ålder: 33 år.

Bor: Älta.

Familj: Sambo Andreas, 40, och 1,5-årig son.

Fritid: Springer ultramaraton.

Aktuell: Lämnade rollen som pressekreterare för den Socialdemokratiska riksdagsgruppen och blev nytt oppsitionsråd i Nacka den 19 april.

Visa merVisa mindre