Lagen. Arkivbild. Foto: WIkimedia Commons

Kvinnokränkare får fängelse

Bålstabo döms till fängelse för att ha hotat och misshandlat sin fru.

  • Publicerad 15:39, 22 mar 2021

En 45-årig man i Bålsta döms till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning och olaga hot.

Brotten har begåtts mellan den 15 december 2019 och den 31 januari 2021. Brotten har riktat sig mot en kvinna som han är gift med och ägt rum i parets gemensamma bostad i Bålsta.

Den 31 januari 2021 uppstod bråk hemma i köket för att frun hade bokat en frisörtid åt parets dotter. Frun har berättat att mannen blev arg och sade att hon bara hittade på ursäkter för att gå ut.

Knuffade och slog

Han kallade henne för fula saker som att hon inte är en bra kvinna, att hon ljuger, att barnen inte är hans och att hon haft en otillåten relation. Hon frågade varför han anklagade henne och då började han knuffa och slå henne och vrida om hennes handleder.

Mannen hotade även att döda frun och barnen. Efteråt hade hon blåmärken och ont i huvudet och nacken ungefär två veckor.

Påstod att hon slog sig själv

Mannen har nekat till anklagelserna och uppgett att frun brukar slå sig själv ungefär två gånger per vecka.

Tingsrätten anser dock att det är styrkt att mannen både har misshandlat och hotat kvinnan.

Mannen och dottern har även vittnat om att mannen vid flera tillfällen ska ha hotat dem.

Mannen ska även ha misshandlat frun vid ytterligare ett tillfälle.

Kvinnan har vittnat om att paret haft en konfliktfylld relation under hela sitt äktenskap. Mannen ska bland annat ha anklagat henne för att vara ”oren”.

Fridskränkning

Att gång på gång kränka en närståendes integritet för att skada personens självkänsla, genom att hota eller slå denna, är ett brott i sig. Brottsrubriceringen är grov kvinnofridskränkning om en man begår ett sådant brott mot en kvinna som han lever eller har levt tillsammans med.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45