PRISADE. Sofia Trison och Emmy Öhman, verksamhetsansvariga på kvinnojouren Mivida. flankeras av Melinda Khan och Ann-Christin L Frickner från Centerpartiet Upplands Väsby. Foto: Hanna Edwards

Kvinnojour i Väsby får årets Guldklövern

Det blir Mivida, kvinnojouren i Väsby, som får årets Guldklöver. Priset ges "för deras gedigna arbete och insatser att alltid ha en öppen dörr för de som utsätts för våld i nära relation och deras anhöriga."

  • Publicerad 07:00, 15 maj 2021

Varje år delar Centerpartiet i Upplands Väsby ut Guldklövern, en utmärkelse till föreningar och organisationer som på ett positivt sätt bidrar till lokalsamhället.

I år går priset till kvinnojouren Mivida i Väsby, som arbetar med att skydda utsatta och verka för ett bättre samhälle.

– Vi är otroligt stolta över att kunna tilldela Mivida årets Guldklövern. De gör ett livsviktigt arbete, speciellt för kvinnor som utsätts för våld i nära relationer, säger Melinda Khan, kretsordförande i Centerpartiet Upplands Väsby.

En del av motiveringen lyder: "Mivida är en stark part i att skydda drabbade och att i samarbetet med övriga samhällsviktiga instanser som polis, socialtjänst och brottsofferjour bidra till att hjälpa individer bort från att utsättas för relationsvåld. Mivida arbetar också aktivt för att värna barnens rätt att inte behöva umgås med förövare och att domstolar tar sitt ansvar."

– Vi är hedrade över att få Guldklövern. Mivida driver frågan om #kontaktförbuddirekt, precis som när man ansöker om skyddade personuppgifter så får man det preliminärt under utredningstiden. Samma sak vill vi med kontaktförbud, det ska gå igenom preliminärt under utredningstiden, säger Sofia Trison, verksamhetsansvarig på Mivida.

Förra årets Guldklövern gick till föreningen Tiokampen.

Ur motiveringen till Guldklövern:

"För deras gedigna arbete och insatser att alltid ha en öppen dörr för de som utsätts för våld i nära relation och deras anhöriga. Mivida bistår med livsviktiga insatser för våldsutsatta oavsett vem det drabbar. Våld i nära relation är ett oacceptabelt samhällsproblem som sker i alla samhällsklasser.

Centerpartiet i Upplands Väsby tilldelar Mivida 2021 års Guldklöverpris för ert arbete att skydda utsatta och för ert arbete att verka för ett bättre samhälle."

Visa merVisa mindre

Mivida kvinnojour

Mivida i Upplands Väsby är en ideell förening som arbetar med olika stödinsatser till personer som utsätts för relationsvåld.

Föreningen erbjuder både öppen verksamhet, skyddat boenden och finns tillgängliga via telefon och vid besök i deras verksamhetslokaler i Upplands Väsby.