Varje år delar Centerpartiet i Upplands Väsby ut Guldklövern, en utmärkelse till föreningar och organisationer som på ett positivt sätt bidrar till lokalsamhället.

I år går priset till kvinnojouren Mivida i Väsby, som arbetar med att skydda utsatta och verka för ett bättre samhälle.

– Vi är otroligt stolta över att kunna tilldela Mivida årets Guldklövern. De gör ett livsviktigt arbete, speciellt för kvinnor som utsätts för våld i nära relationer, säger Melinda Khan, kretsordförande i Centerpartiet Upplands Väsby.

En del av motiveringen lyder: "Mivida är en stark part i att skydda drabbade och att i samarbetet med övriga samhällsviktiga instanser som polis, socialtjänst och brottsofferjour bidra till att hjälpa individer bort från att utsättas för relationsvåld. Mivida arbetar också aktivt för att värna barnens rätt att inte behöva umgås med förövare och att domstolar tar sitt ansvar."

– Vi är hedrade över att få Guldklövern. Mivida driver frågan om #kontaktförbuddirekt, precis som när man ansöker om skyddade personuppgifter så får man det preliminärt under utredningstiden. Samma sak vill vi med kontaktförbud, det ska gå igenom preliminärt under utredningstiden, säger Sofia Trison, verksamhetsansvarig på Mivida.

Förra årets Guldklövern gick till föreningen Tiokampen.