Kvinnlig lärare åtalas för sexuellt ofredande mot minderårig elev

En kvinnlig lärare på en skola i Sollentuna misstänks för sexuellt ofredande mot en elev på skolan, en pojke som var under 15 år. Det ska ha pågått från sommaren 2017 till våren 2018. Nu åtalas kvinnan i Attunda tingsrätt.

  • Publicerad 05:04, 24 okt 2019

Enligt åtalet skickade läraren massor av sexmeddelanden till pojken, kysste honom vid ett stort antal tillfällen, tog på honom innanför hans kläder, och förmådde honom att ta på hennes kropp.

Kvinnan förnekar brott men åklagaren åberopar vittnesmål och bevis i form av sparade chattkonversationer och meddelanden ”av sexuell och integritetskränkande karaktär”.

Försökte dölja för föräldrarna

Utöver pojkens eget vittnesmål finns även förhör med ett par av pojkens kamrater. De bekräftar bland annat att han har fått en stor mängd sexmeddelanden från läraren. De berättar även att pojken har mått dåligt av kontakten med läraren, och att han försökte dölja den för sina föräldrar.

Därutöver har skolans rektor vittnat om sin kännedom om lärarens kontakter med pojken och om hur läraren reagerade när hon konfronterades med anklagelsen.

Ensamma i massagerum

Rektorn vittnar också om att läraren har vistats ensam med pojken i skolans massagerum och att hon i samtal med skolledningen har erkänt att hon skrivit de meddelanden som hittats i pojkens telefon.

Ytterligare ett vittne är en specialpedagog på skolan som i förhör har berättat att läraren har uppträtt gränslöst mot pojken.

Bevis från kyrkans hemsida

Som bevisning åberopar åklagaren även innehållet i lärarens telefon där det fanns historik som visar att läraren flera gånger ”sökt information på internet relaterat till sexuella handlingar med barn, påföljder för sexuella handlingar med barn och liknande”.

Dessutom finns uppgifter som inhämtats från Svenska Kyrkan som visar att läraren i meddelanden på kyrkans webbsida har skrivit att hon vill vara med pojken och att hon hoppas att ”han ska hålla saker vi gjort hemliga”.

Hon har även i meddelanden på webbsidan uttryckt ånger och önskan att ärendet ska läggas ner, att hon ”haft känslor av romantisk karaktär för pojken”.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01

Orienteringsboom i Enköping under corona

Sport OK Enen tvingas ställa in årets Oktoberrace i Fagerskogen.fredag 23/10 9:54