I lördags kväll knackade polisen dörr i området. Lägenheten spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes. Foto: Sal Idriss/Byrd

Kvinnan som blev skjuten i Gustavsberg har avlidit

En kvinna skadades svårt efter att ha blivit skjuten i en lägenhet i Gustavsberg. En man är misstänkt för mordförsök. Kvinnan har vårdats på sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Hon dog under onsdagen på sjukhus, bekräftar polisen i Stockholm Syd för Aftonbladet. Anhöriga är underrättade.

  • Publicerad 07:37, 18 jan 2021

Polisen larmades vid 20.30-tiden i lördags till en lägenhet i Gustavsberg, efter att en kvinna blivit skjuten. En man greps på platsen och ett vapen togs i beslag av polisen.

Kvinnan fördes under kvällen med ambulanshelikopter till sjukhus, där hon vårdas med livshotande skador. Under måndagen låg hon fortfarande nedsövd, enligt polisen.

Men kvinnans liv gick inte att rädda. Under onsdagen dog hon på sjukhus, bekräftar polisen i Stockholm Syd för Aftonbladet. Anhöriga är underrättade.

I söndags meddelade polisen att mannen är anhållen och misstänks för mordförsök samt grovt vapenbrott. Nu har rubriceringen ändrats till mord.

Kvinnan är i 20-årsåldern och den misstänkte gärningsmannen är 25 år.

– De här två personerna kände varandra, men vilken slags relation de har, eller hade, får utredningen visa, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Var på kroppen kvinnan blev skjuten och vilken typ av vapen som användes vill polisen inte gå ut med. Inte heller om den misstänkte är känd av polisen sedan tidigare, om det finns fler misstänkta kring händelsen eller om någon av de två bor på adressen.

Mannen ska förhöras, den tekniska undersökningen pågår ännu och det ska ske en stor mängd utredningsåtgärder, enligt polisen.

Beslut om han ska häktas eller inte fattas på onsdag 20 januari.