Kvinnan körde på polishäst – åtalas för vårdslöshet

Bilisten kolliderade med en polishäst på Valhallavägen i somras. Nu åtalas hon i tingsrätten nu för vårdslöshet i trafik – men nekar till brott.

  • Publicerad 13:01, 13 okt 2019

Det var i slutet av juli som kvinnan kom körande i korsningen Valhallavägen/Lidingövägen. Vid övergångsstället kom två ridande poliser.

Kvinnan i bilen fick grönt ljus, men ska enligt åtalet missat att en av poliserna gjorde stopptecken, vilket resulterade i att kvinnan körde in i hästen.

Gick mot rött

Kvinnan anses, enligt åtalet, inte ha varit tillräckligt uppmärksam eller försiktig. Därför åtalas hon nu för vårdslöshet i trafiken.

Hade skymd sikt

Den åtalade nekar till brott och säger i förhör att hennes sikt var skymd av de betongfundament som stod på platsen, samt att poliserna måste ha ridit mot rött.

En av poliserna säger i förhör att hästekipagen gick mot röd gubbe. Men poliserna och flera vittnen säger att det gjordes stopptecken. Den åtalade kvinnan och ett annat vittne säger att de inte såg något stopptecken.

Hästen fick sårskador på ena höften och fick stå i ett så kallat rehabstall i över en månad. Ryttaren föll till marken, men skadades inte vid krocken.

Domen väntas komma senare i höst.