Ungefär där den röda rutan är skedde bajsattacken igår söndags kring klockan 13. Polisen efterlyser nu vittnen och andra offer.

Kvinna utsatt för brutal bajsattack i Kärrtorp – polisen ville inte hjälpa

En kvinna i Kärrtorp utsattes för ett anfall då en förbipasserande mulade en påse mänsklig avföring i hennes ansikte. Men polisen ville inte skicka ut en patrull när kvinnan ringde. "Det här är inget för oss", sa de enligt offrets pappa.

  • Publicerad 16:36, 25 maj 2015

Det var igår kring klockan 13 som den unga kvinnan gick på vägen i parken mellan Byälvsvägen och Kärrtorps IP, från Bagarmossenhållet. Plötsligt kommer en man cyklande förbi henne, bakifrån, och trycker en stor påse mänsklig avföring i hennes ansikte. Kvinnans pappa, som vi pratat med, beskriver det som att påsens kanter är nedrullade som "en bajspaj".

– Hon mår inte alls bra och det här har tagit hårt på hela familjen. Hon är kränkt, förbannad, illamående och har drabbats av gråtattacker, säger pappan.

Inget för polisen att rycka ut på

Två kvinnor kommer snabbt till platsen och hjälper offret att torka av sig. De hämtar vatten och papper på den närbelägna idrottsplatsen. Ett av vittnena berättar:

– Jag ringde 114 14 och blev runtkopplad en hel del. Tiil slut sa en polis sa att det här är inget de skickar en bil på. De frågade ingenting om han som kastat bajset, inte ens vilket håll han försvann åt, säger vittnet till Tidningen Hammarby/Skarpnäck.

En polisanmälan ska ha upprättats per telefon. Pappan är mycket upprörd över polisen behandling av dottern.

– Det är skamligt. Det här är ett överfall, en misshandel! Ska de inte komma och ta en anmälan på plats, visa offret stöd och erbjuda hjälp? Och säkra bevis genom DNA-prov från bajset. Det här har kanske hänt förut, säger pappan.

Närpolisen: "Förvånad att ingen patrull skickades"

Närpolisen Kristina Forsgren i Bagarmossen känner till fallet men har inte jobbat i helgen.

– Jag ska ta kontakt med de berörda poliserna och kolla om det finns liknande fall med en attackerande bajsgubbe. Det är förskräckligt. Och jag är mycket förvånad över att en polispatrull inte skickats till platsen. På polisindividnivå kan jag säga att jag tycker det låter väldigt konstigt. Det här är ett ofredande, kanske en misshandel, och då ska en bil vara på plats om det finns en ledig patrull, säger Kristina Forsgren.

Vagt signalement

Attacken gick så snabbt och kvinna blev så chockad att hon inte fått ett bra signalement på mannen, som försvann i illfart. Han beskrivs som en vuxen man med vanligt utseende, vanliga kläder, och på en vanlig cykel.

Kristina Forsgren uppmanar möjliga vittnen och offer för liknande bajsattacker, att kontakta polisen.

Läs även Kvinna attackerades med bajs i Bagis redan för två år sedan