Misshandel. Kvinnan greps på badet efter händelsen en julieftermiddag förra sommaren. Foto: Johan Kindbom

Kvinna tryckte ner pojke under vattenytan – döms

Kvinnan ville markera mot barnen som lekte i motionsbassängen på Huvudstabadet – då tryckte hon ned en pojke under vattenytan. För det har hon nu dömts för misshandel.

  • Publicerad 17:16, 8 jun 2021

Mitt i Solna har berättat om åtalet mot den 31-åriga kvinnan.

Hon var och simmade på Huvudstabadet i juli i somras när några pojkar började ta sig från lekdelen till de vuxnas sida av bassängen.

Leken gick ut på att komma så nära motionssimmarna som möjligt.

Flera blev irriterade, men 31-åringen tog det längre.

Hon kom ifatt en av pojkarna och tryckte ned honom under vattenytan. Flera vittnen såg och började skrika åt henne att släppa honom, enligt domen från Solna tingsrätt. Tiden han var under ytan har uppskattats till mellan fem och 20 sekunder.

Polis tillkallades och kvinnan greps samma dag.

Hävdar olyckshändelse

Kvinnan har i rätten sagt att hon bara ville "markera" mot pojken eftersom att deras lek var farlig. Hon hade sett dem kollidera med en annan simmare.

Kvinnan medger att hon föste undan pojken med händerna men att det var en olyckshändelse att han hamnade under ytan.

Men tingsrätten har förlitat sig på pojkens berättelse om att kvinnan gjorde det med flit. Han har berättat att han drabbades av andnöd och trodde att han skulle dö.

Kvinnan döms för misshandel till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Hon ska också betala drygt 12 000 kronor i skadestånd till pojken.