En kvinna skadades i ett bråk, mitt under måndagsförmiddagen. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt mord- eller dråpförsök. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Linda Gren

Kvinna stickskadad efter bråk i Kallhäll

En kvinna knivskadades efter ett bråk i Kallhäll mitt under måndagsförmiddagen. Polisen utreder nu händelsen som försök till mord eller dråp, men har ännu inte någon misstänkt.

  • Publicerad 10:44, 7 jun 2016

Det har varit någon form av verbalt tjafs mellan henne och några killar, och efter det har det uppstått en mindre form av tumult.

Det var vid 10.34 som kvinnan själv kontaktade polis och ambulans med hjälp av en granne. Hon uppgav då att hon hade blivit påhoppad bakifrån av tre killar, omkring 16 eller 17 år gamla på Termovägen i Kallhäll. När polisen kom dit hade killarna lämnat platsen.

– Det är ingen gripen eller antecknad som misstänkt, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vad är det som har hänt?

– Det har varit någon form av verbalt tjafs mellan henne och några killar, och efter det har det uppstått en mindre form av tumult.

"Talbar"

Kvinnan beskriver det i de inledande förhören som att de tre killarna sprang från platsen och att hon själv utdelade slag och sparkar för att freda sig själv - och att det var då sticken utdelades.

– Både patrullerna och räddningstjänsten säger att det handlar om stick och att kvinnan inte blöder så mycket. Ambulansen tog hand om henne på plats och körde vidare henne till sjukhus.

Hur är hennes tillstånd nu?

– Hon var talbar på plats under en ganska lång tid innan hon fördes till sjukhus och ambulanspersonalen gjorde bedömningen att de inte behövde köra blixtsnabbt.

Kvinnan kunde höras på plats och sedan på sjukhuset, men det är oklart hur hennes tillstånd är.

Inga beslag gjorda

Efter händelsen sökte polisen med hundar i området. De väntar nu på att kunna hålla ett nytt förhör med kvinnan och undersöker om det finns övervakningskameror som kan ha fångat händelseförloppet. Det är oklart om de inblandade kände varandra sedan tidigare.

Har nu kunnat få fram något eventuellt motiv bakom det här?

– Det får vi avvakta med, men kvinnan själv har berättat att det uppstod ett verbalt tjafs. Även fysisk kontakt, och hon säger själv att hon fredat sig.

Enligt polisen har upprinnelsen varit en dispyt dagen innan, när kvinnan tillrättavisat killarna.

– När de ses dagen efter kände hon igen en av killarna, det är då det här inträffar. Hon gör motstånd när de börjar misshandla henne och blir då knivskuren, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Polisen har efter händelsen genomfört dörrknackning i området och hört vittnen.

Inga beslag är gjorda enligt de uppgifter som Kjell Lindgren har. Den som har uppgifter att lämna om händelsen kan kontakta polisen på 114 14.