Huset i Rotebro har evakuerats och spärrats av. Foto: Stefan Källstigen

Kvinna skadad vid explosion i Rotebro

En kvinna skadades vid en explosion vid ett flerfamiljshus i Rotebro vid halv 4-tiden i natt. Hon har förts till sjukhus med skador i benen.

  • Publicerad 06:59, 20 sep 2021

Kvinnan befann sig i en av lägenheterna vid detonationen.

– Det är en vuxen kvinna som var vaken och talbar när ambulansen kom. Hur svåra hennes skador är är svårt att säga, men de är inte livshotande, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Boende evakuerades

Fönsterrutor krossades vid explosionen och huset fick även andra skador. Det har nu spärrats av för teknisk undersökning. De boende har evakuerats.

– Vi vet ännu inte om explosionen skedde inne i huset eller om något kastades mot det. Det får utredningen visa, säger Carina Skagerlind.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en handgranat som har kastats in i en familjs lägenhet – men måltavlan ska ha varit någon annan.

En timme före explosionen i Rotebro hördes flera smällar i närheten av Vallentuna centrum och på plats konstaterade polisen att någon skjutit rakt in i en villa.

Ser ni något samband mellan händelserna?

– Det tittar man på med väldigt stor energi på polisen i Stockholm, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Skottlossningen i Vallentuna utreds nu under rubriken grovt vapenbrott medan den i Rotebro alltså rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

– Men jag vill understryka att i båda ärenden är det högst preliminärt. Det kan komma att ändras av vad som kommer fram av teknikernas undersökning och i förhör, säger Ola Österling.

Sex katalysatorstölder på ett dygn

Nyheter "Vi tror att det är ligor som står för stölderna" I tisdags och i onsdags skedde sex katalysatorstölder i Sollentuna – inom loppet av ett dygn.fredag 15/10 15:21