Huset i Rotebro har evakuerats och spärrats av. Foto: Stefan Källstigen

Kvinna skadad vid explosion i Rotebro

En kvinna skadades vid en explosion vid ett flerfamiljshus i Rotebro vid halv 4-tiden i natt. Hon har förts till sjukhus med skador i benen.

  • Publicerad 06:59, 20 sep 2021

Kvinnan befann sig i en av lägenheterna vid detonationen.

– Det är en vuxen kvinna som var vaken och talbar när ambulansen kom. Hur svåra hennes skador är är svårt att säga, men de är inte livshotande, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Boende evakuerades

Fönsterrutor krossades vid explosionen och huset fick även andra skador. Det har nu spärrats av för teknisk undersökning. De boende har evakuerats.

– Vi vet ännu inte om explosionen skedde inne i huset eller om något kastades mot det. Det får utredningen visa, säger Carina Skagerlind.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en handgranat som har kastats in i en familjs lägenhet – men måltavlan ska ha varit någon annan.

En timme före explosionen i Rotebro hördes flera smällar i närheten av Vallentuna centrum och på plats konstaterade polisen att någon skjutit rakt in i en villa.

Ser ni något samband mellan händelserna?

– Det tittar man på med väldigt stor energi på polisen i Stockholm, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Skottlossningen i Vallentuna utreds nu under rubriken grovt vapenbrott medan den i Rotebro alltså rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

– Men jag vill understryka att i båda ärenden är det högst preliminärt. Det kan komma att ändras av vad som kommer fram av teknikernas undersökning och i förhör, säger Ola Österling.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Corona: Ökad smittspridning för tredje veckan i rad

Nyheter 53 nya fall konstaterades i vecka 41 53 nya smittade av corona konstaterades i Sollentuna under vecka 41, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det innebär ökad smittspridning i kommunen för tredje veckan i rad, även om den...torsdag 21/10 16:15

Jämn rysare när politiker sa nej till att sälja skolbyggnad

Nyheter Styrande majoriteten var splittrad i frågan Det var ovisst in i det sista och omröstningen blev jämn när kommunstyrelsen i förra veckan sa nej till försäljningen av fastigheten i Rotebro där förskolan Kokalite ligger.torsdag 21/10 6:20