Överfölls. Kvinnan i 40-årsåldern slogs medvetslös och rånades på en löptur vid Nacka norra kyrkogård på torsdagsmorgonen. Genrebild. Foto: Mostphotos

Kvinna på löptur slogs medvetslös och rånades vid kyrkogård

En kvinna på löptur slogs medvetslös och rånades på sin mobil vid Nacka norra kyrkogård på torsdagsmorgonen. Polis med hundar har sökt men inte hittat rånaren flydde på cykel.

  • Publicerad 09:57, 27 okt 2021

Klockan 05.23 på onsdagsmorgonen larmades polisen om att en kvinna i 40-årsåldern överfölls när hon joggade intill Nacka norra kyrkogård.

– Det har skett på en gångstig vid kyrkogården, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Sökte med hundar

En man rånade henne och slog henne i huvudet så hårt att hon blev medvetslös.

– Ett vittne upptäcker att något händer och springer dit. Då lämnar gärningsmannen platsen. Då förstår vittnet vad som har hänt och ringer oss.

Rånare fick med sig kvinnans mobil och flydde på cykel. Polisen spärrade av brottsplatsen för teknisk undersökning och sökte med spårhundar efter rånaren utan att hitta honom.

– Vi kontrollerade ett antal personer som vi träffade men de hade ingenting med händelsen att göra, säger Daniel Wikdahl.

Till sjukhus i ambulans

Kvinnan fördes till sjukhus i ambulans.

– Hon förlorade medvetandet under misshandeln men var vaken och talbar när hon fördes i väg, säger Daniel Wikdahl.

Polisens utredning fortsätter med att undersöka om det finns övervakningskameror som kan ha fångat något av händelsen på bild, teknisk undersökning av brottsplatsen och förhör.

– Vi har hört ytterligare ett vittne och genomfört en dörrknackning i området. Vi hoppas att vi ska kunna höra kvinnan senare i dag också, säger Daniel Wikdahl.