Kvinna på Ingarö kan ha skjutits när musikvideo spelades in

Den kvinna som blev skjuten i armen på Ingarö natten till söndag kan ha fått sin skada när en musikvideo spelades in. Det rapporterar Aftonbladet. Enligt samma tidning ska en känd artist vara efterlyst.

  • Publicerad 10:33, 10 dec 2019

Enligt Aftonbladet ska det handla om ett illegalt vapen som användes under inspelning av en hiphop-video.

Polisen tror att kvinnan träffades av misstag.

Aftonbladet har även egna uppgifter på att en rappare ska vara efterlyst och att ett tillslag har gjorts mot en bostad under natten.

Stoppade ambulans

Mitt i har tidigare berättat om hur några personer under söndagsnatten stoppade en ambulans i Brunn som var ute i annat ärende. De lämnade över den skottskadade kvinnan. Redan då frihetsberövades två personer och bevismaterial från huset där skotten skett säkrades.

Skottskadade kvinnan på Ingarö: Polisen har säkrat spår

Grovt vapenbrott utreds

Nu rapporterar Aftonbladet att det handlar om skarpa vapen som använts vid en en musikvideoinspelning . Artisten i den video som spelades in i huset i Brunn är enligt tidningen en rappare vars låtar har spelats flera miljoner gånger. Flera personer har deltagit i inspelningen.

En åklagarledd utredning om händelsen pågår.

– Brottsrubriceringarna är grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. En person sitter anhållen, säger Jonas Bergendal, åklagare till Aftonbladet.