Kvinna på Ekerö döms till fängelse för mordförsök

Med basebollträ och stekpanna slogs Ekeröbon medvetslös. I sex veckor låg han sedan nedsövd. Nu döms frun och sonen till långa fängelsestraff.

  • Publicerad 09:24, 17 dec 2019

En välmotiverad dom.

I våras lämnade den nu 61-årige mannen besked till sin fru att han ville skiljas. Mannen flyttade i samma veva ut från den gemensamma bostaden i Knalleborg.

I början av maj var mannen på besök hos frun och de båda åt lunch. I samband med det ska mannen ha blivit sjuk och svimmat. Händelsen ledde till åtal och åklagaren menar att den 61-åriga frun försökte förgifta mannen med en räksmörgås, det har dock inte kunnat styrkas nligt tingsrättens dom som kom nyligen.

En knapp vecka efter lunchbesöket var mannen på nytt besök. Den gången höll det på att kosta honom livet.

I villan fanns då även parets nu 33-årige son och tillsammans med mamman ska de båda ha utsatt mannen för en grov misshandel.

Slogs blodig

Mannen slogs blodig med basebollträ och gjutjärnspannor och fick, enligt den dom som nyligen föll i Solna tingsrätt, livshotande skallfrakturer.

Efter att ha transporterats med ambulanshelikopter till sjukhuset låg mannen nedsövd i sex veckor. Han förlorade i samband med misshandeln sin syn på ena ögat.

Mannens fru döms för försök till mord, hennes straff blir tio års fängelse.

Sonen döms även han till fängelse, men i fem år. Enligt domen har det inte kunnat styrkas att de båda har utfört misshandeln i samförstånd eller att sonen haft som uppsåt att döda mannen. Han döms för synnerligen grov misshandel.

– En välmotiverad dom, säger Josefina Yalo, kammaråklagare i Västerorts åklagarkammare.

Enligt domen nekar frun till både mordförsök och misshandel. Sonen erkänner att han har slagit pappan med basebollträ och stekpanna, men menar att det har rört sig om nödvärn.

Sonens advokat, Henrik Lindblom, är tillfreds med att rätten inte anser att ett uppsåt att döda kan styrkas.

– När det gäller rubriceringen menar vi att det är grov misshandel. Nu döms han för synnerligen grov misshandel och då är det här minimistraffet, säger han.

Henrik Lindblom kan av sekretesskäl inte kommentera sin klients initiala syn på domen.

MälaröDirekt har även sökt kvinnans advokat utan framgång.

Toppar insamling med bullar

Nyheter Driv. Färingsöbo bidrar stort till Världens barm Snacka om engagemang. Färingsöbon Mikael Gustavsson, 57, är den privatperson som i år har samlat in mest till hjälporganisationen Världens barn.tisdag 20/10 11:35

Snippan på trädet tillbaka vid slottet

Nyheter "Inte trevligt att infarten till världsarvet ser ut så" För nästan ett år sedan pryddes en trädstam i närheten av Drottningholms slott med en stor snippa. Ett drag som inte var helt uppskattat av förvaltarna som snart täckte över målningen. Nu är snippan...måndag 19/10 17:11

Judo på fritis en gång i veckan

Nyheter Disciplin, ordning och ritualer i stället för mobiler och tv-spel Självklart ska barnen få lära sig judo! På Träkvista fritisklubb styr barnen numera stegen mot Ekerö Budo för gratis träning en gång i veckan.fredag 16/10 16:20