Det var september i fjol som polisen slog till och gjorde en husrannsakan i kvinnans lägenhet och det tillhörande källarförrådet i centrala Tureberg.

I lägenheten hittade polisen endast en mindre mängd cannabisharts och fyra tabletter Tramadol. Men i källarförrådet gjordes större fynd.

Överst i en toppmatad tvättmaskin i förrådet låg en ryggsäck med vågar, sked och förpackningsmaterial.

Under ryggsäcken låg en plastpåse fylld med nära 400 gram kokain.

Och längst ner hittade polisen en skarpladdad Lugerpistol med kaliber 9 millimeter, som låg invirad i en handduk.

Använd i mordförsök

Nationellt forensiskt centrum, NFC, kunde senare slå fast att pistolen hade avlossat de patroner som hittades i samband med det misstänkta mordförsöket på Malmvägen den 31 maj då en man20-årsåldern sköts i magen.

https://www.mitti.se/nyheter/mordforsok-i-tureberg-man-skjuten-med-flera-skott-i-magen/lmteE!8656509/

Kvinnan åtalades i Attunda tingsrätt, misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Kvinnan nekade och uppgav att hon ofta hade lånat ut sin nyckelknippa till en nära vän som hon sedan förstått hade svikit henne.

Mot hennes förnekande är det inte ställt utom rimligt tvivel att hon är skyldig, enligt tingsrätten. När det gäller vapenbrottet friades hon helt, men eftersom hon ”måste ha insett att det fanns en risk att det rörde sig om förvaring av narkotika” dömdes hon för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Utöver det dömdes hon för ringa narkotikabrott på grund av den mindre mängd narkotika som polisen hittade i hennes lägenhet.

Straffmätningsvärdet bedömdes vara två års fängelse, men på grund av kvinnans låga ålder bestämdes påföljden till fängelse ett år och sex månader.