Kvinna lurade till sig 30 000 kronor med falsk bostadsannons

En kvinna i 50-årsåldern åtalas i Attunda tingsrätt för bedrägeri. Enligt åtalet har kvinnan lurat två män på sammanlagt 30 000 kronor genom att annonsera via internet om en bostad i Edsberg – men någon lägenhet där hade hon inte.

  • Publicerad 05:15, 13 nov 2019

Det var i juli i år som kvinnan annonserade om att hon sökte inneboende till sin lägenhet på Ribbings väg i Edsberg.

Lägenheten fanns inte

Två olika män, en i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern, skrev kontrakt med kvinnan och betalade 10 000 respektive 20 000 kronor i förskott till henne.

Men kvinnan hade inte för avsikt att ta emot någon inneboende, och någon lägenhet i Edsberg hade hon inte ens.

Dömd flera gånger tidigare

Nu åtalas kvinnan för bedrägeri, ett brott som hon har dömts för flera gånger tidigare.

Bland annat dömdes hon så sent som i maj för att ha lurat sju olika företagare på totalt nära 100 000 kronor och i februari dömdes hon för bedrägeri efter att hon då liksom i juli ha lurat privatpersoner att betala hyra i förskott för ett boende som över huvud taget inte fanns.

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23