Kvinna lurade till sig 30 000 kronor med falsk bostadsannons

En kvinna i 50-årsåldern åtalas i Attunda tingsrätt för bedrägeri. Enligt åtalet har kvinnan lurat två män på sammanlagt 30 000 kronor genom att annonsera via internet om en bostad i Edsberg – men någon lägenhet där hade hon inte.

  • Publicerad 05:15, 13 nov 2019

Det var i juli i år som kvinnan annonserade om att hon sökte inneboende till sin lägenhet på Ribbings väg i Edsberg.

Lägenheten fanns inte

Två olika män, en i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern, skrev kontrakt med kvinnan och betalade 10 000 respektive 20 000 kronor i förskott till henne.

Men kvinnan hade inte för avsikt att ta emot någon inneboende, och någon lägenhet i Edsberg hade hon inte ens.

Dömd flera gånger tidigare

Nu åtalas kvinnan för bedrägeri, ett brott som hon har dömts för flera gånger tidigare.

Bland annat dömdes hon så sent som i maj för att ha lurat sju olika företagare på totalt nära 100 000 kronor och i februari dömdes hon för bedrägeri efter att hon då liksom i juli ha lurat privatpersoner att betala hyra i förskott för ett boende som över huvud taget inte fanns.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

De ska se till att butikerna följer pandemilagen

Nyheter Mitt i tar rygg på trängselinspektörerna Max 20 kunder i butiken och handsprit i entrén. I Barkarby outlet följs den nya pandemilagen till punkt och pricka, kan länsstyrelsens inspektörer konstatera. "Butikerna vill göra rätt", säger...tisdag 26/1 11:40

Kommunen anordnar digitalt möte om trygghet

Nyheter Anmäl dig i dag om du vill vara med på mötet på torsdag På grund av coronapandemin fungerar inte fysiska informationsmöten just nu, men digitalt går så klart bra. På torsdag anordnar kommunledningen ett första sådant informationsmöte online, och då är det...tisdag 26/1 5:40