Den tredje juli fångade övervakningskameror hur en 44-årig kvinna puttade ner en för henne okänd äldre man med kryckor på rälsen vid tunnelbanestationen Hökarängen.

Enligt polisens förundersökning hade kvinnan över två promille alkohol i blodet vid tillfället.

– För mig är händelsen helt obegriplig. Mycket har man sett, men att det ska gå till på det här viset känns fruktansvärt, att man knuffar ner någon som är helt obekant för en på spåret, säger åklagaren Daniel Jonsson till Aftonbladet.

Fångades på övervakningsfilm

På bilder från polisens förundersökning syns det hur kvinnan går fram till den äldre mannen som står och väntar på ett ankommande tåg. Efter att kvinnan puttat mannen faller han handlöst mot rälsen och slår i pannan, handen och knät.

Sekunder efter knuffen rullar tåget in mot stationen. Personer på perrongen ställde sig då och gestikulerade till tågchauffören att han skulle stanna. Tåget bromsade in några meter från mannen.

Mannen fick föras till sjukhus efter händelsen.

Otydligt motiv

Kvinnans motiv är oklart, enligt tidningen.

I ett första förhör ska kvinnan ha sagt att det var för att mannen var mörkhyad. I senare förhör har hon ändrat sig och i stället sagt att det inte är hon som syns på övervakningsbilderna från Hökarängens tunnelbanestation.

Den 44-åriga kvinnan, som tidigare är dömd för bland annat misshandel och ofredande, åtalas vid Södertörns tingsrätt misstänkt för mordförsök.