Tredje juli. En kvinna puttar ner en äldre man på spåret i Hökarängen. Foto: Polisens förundersökning

Kvinna knuffade ned man framför tåget – nu åtalas hon

En 44-årig kvinna åtalas för att ha puttat ned en äldre man på tågrälsen i Hökarängen. Ett ankommande tåg hann precis bromsa in ett par meter från mannen. "För mig är händelsen helt obegriplig", säger åklagaren Daniel Jonsson till Aftonbladet.

  • Publicerad 11:14, 25 jul 2022

Den tredje juli fångade övervakningskameror hur en 44-årig kvinna puttade ner en, för henne okänd, äldre man med kryckor på rälsen vid tunnelbanestationen Hökarängen.

Enligt polisens förundersökning hade kvinnan över två promille alkohol i blodet vid tillfället.

– För mig är händelsen helt obegriplig. Mycket har man sett, men att det ska gå till på det här viset känns fruktansvärt, att man knuffar ner någon som är helt obekant för en på spåret, säger åklagaren Daniel Jonsson till Aftonbladet.

Fångades på övervakningsfilm

På bilder från polisens förundersökning syns det hur kvinnan går fram till den äldre mannen som står och väntar på ett ankommande tåg. Efter att kvinnan puttat mannen faller han handlöst mot rälsen och slår i pannan, handen och knät.

Sekunder efter knuffen rullar tåget in mot stationen. Personer på perrongen ställde sig då och gestikulerade till tågchauffören att han skulle stanna. Tåget bromsade in några meter från mannen.

Mannen fick föras till sjukhus efter händelsen.

Otydligt motiv

Kvinnans motiv är oklart, enligt kvällstidningen.

I ett första förhör ska kvinnan ha sagt att det var för att mannen var mörkhyad. I senare förhör har hon ändrat sig och i stället sagt att det inte är hon som syns på de övervakningsbilder från Hökarängens tunnelbanestation.

Den 44-åriga kvinnan, som tidigare är dömd för bland annat misshandel och ofredande, åtalas vid Södertörns tingsrätt misstänkt för mordförsök.