Polisen hoppas att deras varning sprider sig så att fler äldre inte utsätts för bedrägeriförsök. Genrebild. Foto: Most Photos

Kvinna i Tibble utsattes för äldrebedragare – polisen varnar

Nu varnar polisen i Upplands-Bro och Järfälla åter för bedragare som riktar in sig på äldre invånare. Detta efter att en kvinna i Tibble utsattes för ett bedrägeriförsök under tisdagen.

  • Publicerad 11:10, 7 okt 2020

Den här gången rör det sig om en händelse som drabbade en äldre kvinna boendes i Tibbleområdet. Under tisdagen blev hon uppringd av en person som berättade att denne ringde från ett kreditlåneföretag.

På sin Facebook skriver polisen att personen i telefonen: ”förklarade att kvinnan var på väg att bli utsatt för ett bedrägeri avseende en större summa pengar, men att man skulle hjälpa henne med detta.”

Därefter fick den äldre kvinnan veta att en person skulle komma hem till henne och hämta upp bankkort och kod.

Lyckligtvis anade kvinnan som mottog samtalet att något inte stämde. Hon kontaktade omgående en anhörig som i sin tur ringde 112.

”Vi hade snabbt civil personal på plats som spanade i området, med förhoppningen om att kunna gripa gärningspersoner på bar gärning. Tyvärr gav det dock inte utdelning denna gång”, skriver polisen.

Polisens budskap som många säkert känner igen sedan tidigare tåls att upprepas: Varken banker, försäkringsbolag, kreditföretag eller polisen åker hem till personer för att hämta bankkort och koder.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45