Det hela tog sin början inne i Stockholm, vid centralstationen. Här gick den 34-åriga kvinnan fram till en taxichaufför och frågade honom om han kunde köra henne till Västerås. De kom överens om ett pris och resan påbörjades.

Diskussion om betalning

Inne i taxin uppstod under resans gång en diskussion kring betalningen, i samband med denna blev stämningen hätsk. Då det stod klart för chauffören att hans passagerare inte kunde betala något i förskott så stannade han på Stationsvägen i Bro vid pendeltåget för att släppa av henne.

Hotades med pistolattrapp

Utanför bilen så tar den 34-åriga kvinnan fram en pistolattrapp och riktar denna mot chauffören. I samband med detta ska hon enligt domen sagt bland annat: ”Ska jag skjuta dig på riktigt? Va, ska jag göra det eller? Kör mig till mina fucking barn, fattar du? Nu” och ”på riktigt, du kör mig hem, kör mig hem”

Försöker fly med taxibilen

I samband med händelserna i Bro så tog sig kvinnan in i taxibilen igen, via passagerardörren. Hon låste bilen från insidan och chauffören hon nyss hotat stod kvar på gatan utanför. Motorn var inte avstängd utan stod på tomgång. 34-åringen hoppar över på förarsidan och lyckas lägga i en växel. Kvinnan gasar för att lämna platsen, men hon kommer inte långt. Attunda tingsrätt skriver: ”då handbromsen alltjämt var i lyckades hon inte med detta.”

Kvinnan har i förhör förklarat att hon riktat pistolattrappen mot taxichauffören i syfte att försvara sig mot honom då han var våldsam och aggressiv. Att hon försökt köra därifrån var enligt henne för att undkomma chauffören som hon var rädd för. Det här lägger tingsrätten ingen vidare vikt vid: ”Detta får närmast uppfattas som en invändning om nödvärn. Tingsrätten nöjer sig med att konstatera att vad XX uppgett i dessa delar motsägs av övrig bevisning och att uppgifterna därför kan lämnas utan avseende”.

Erkänner brott

Den 34-åriga kvinnan har erkänt det inträffade. Sammantaget med övrig bevisning bestämmer tingsrätten att hon ska dömas för grovt olaga hot, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt två fall av narkotikabrott.

I domen står att läsa: ”Tingsrätten har då särskilt beaktat att det olaga hotet, som är det allvarligaste av brotten, har riktats mot en taxichaufför mitt i natten på en enslig plats. Målsäganden har således varit i en utsatt situation och förloppet har därtill inte varit helt kort.”

1 år och 2 månader

Påföljden för den 34-åriga kvinnan blir fängelse i 1 år och 2 månader.

Hon förekommer sedan tidigare under tolv avsnitt i belastningsregistret rörande bland annat misshandel, narkotikabrott och tillgreppsbrott.

Både taxichauffören och den nu dömda kvinnan har överklagat Attunda tingsrätts dom till Svea hovrätt.