27 mars 2020. Vid 11-tiden hittades en man skottskadad på Birger Jarlsgatan på Östermalm. Han avled senare samma dag. Foto: Claudio Britos

Kvinna häktad efter mord på Birger Jarlsgatan

På onsdagen häktades en kvinna misstänkt för bland annat medhjälp till mord, med anledning av dödsskjutningen på Birger Jarlsgatan i våras.

  • Publicerad 17:17, 22 jul 2020

En man i 30-årsåldern avled av sina skador efter skottlossningen som ägde rum på förmiddagen den 27 mars. Enligt polisen ska en person ha setts lämna platsen i samband med händelsen.

Den kvinna som nu häktats misstänks för dels medhjälp till mord, dels medhjälp till försök till mord. Detta enligt Åklagarmyndigheten, som även meddelar att åtal ska vara väckt senast den 5 augusti.

– Utifrån informationen jag meddelat inför rätten och den bevisning som lagts fram har vi gjort bedömningen att personen är på sannolika skäl misstänkt för de här brotten, säger Marina Chirakova, kammaråklagare.

I april häktades en man misstänkt för mord gällande samma händelse. Den mannens status är i dag oförändrad.

– Han sitter fortfarande häktad, säger Marina Chirakova.

Härnäst fortsätter utredningen, som enligt Chirakova är "mycket omfattande". Hon kan inte uttala sig om ifall det kan finnas fler misstänkta.

– För närvarande är det inte planerat några ytterligare gripanden, men utredningen fortsätter och på grund av vändningar i utredningen kan bedömningar ändras, säger hon.